29.01.2024
Телеканал NTD

Порцеляновий посуд із лялькового будиночка королеви продадуть на аукціоні

Порцеляновий посуд із лялькового будиночка королеви продадуть на аукціоні

Рідкісний мініатюрний обідній сервіз, створений для лялькового будиночка королеви у Віндзорському замку, став центральним лотом аукціону..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Рідкісний мініатюрний обідній сервіз, створений для лялькового будиночка королеви у Віндзорському замку, став центральним лотом аукціону фарфору в Лондоні.

Подарунок зробили для королеви Марії — бабусі британської королеви Єлизавети II. Він містить три сервізи для їдальні, дитячої та кухні будиночка.

[Джонні Санделсон, голова компанії ― власниці сервізу]:
«На початку 20-х років минулого століття вдячна нація хотіла подарувати королеві ляльковий будиночок. Люди звернулися до відомого в той час архітектора Лаченса, щоб він зробив будиночок. Вони також пішли до всіх великих компаній, щоб ті зробили предмети. Там були столи, стільці, водопровід із гарячою й холодною водою. До нас вони прийшли по посуд».

Елементи лялькового будиночка загалом створювало понад 1500 художників і майстрів. Там було все: від 600 мініатюр реальних книг і 774 реплік творів мистецтва до винного льоху зі справжнім вином та спиртними напоями, грамофона, що грає гімн, і гаража з крихітним ролс-ройсом.

Набір із білого фарфору складається зі 76 предметів, зокрема є тарілки, супниці, миски, обідні й бічні тарілки. Усі з позолоченими деталями, монограмою й емблемою корони.

Сервіз виставила на аукціон компанія, яка вже майже 200 років продає вишуканий посуд у всій Європі. Набір зберігався в її архіві із часу його виготовлення в 1922 році. Зазначимо, що це не оригінал, а його копія. Компанія завжди виробляла по дві версії своїх виробів.

Очікується, що вінтажну колекцію продадуть на аукціоні за 26‒40 тисяч доларів.

Онлайн-аукціон стартував 22 грудня й завершиться 8 січня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Порцеляновий посуд із лялькового будиночка королеви продадуть на аукціоніПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиРибки даніо реріо допомагають науковцям шукати ліки проти ракуЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуУ Дубаї корали вирощують по-новомуЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеCES-2024: інтелектуальні фени, телевізори та маски для обличчя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: