26.11.2024
Телеканал NTD

Різдвяний вертеп на воді: незвичайна інсталяція у Венеціанській лагуні

Різдвяний вертеп на воді: незвичайна інсталяція у Венеціанській лагуні

У північній частині Венеціанської лагуни, поруч із мальовничим островом Бурано, прямо на воді розмістився різдвяний вертеп...

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У північній частині Венеціанської лагуни, поруч із мальовничим островом Бурано, прямо на воді розмістився різдвяний вертеп. Невеликі хвилі омивають колиску з немовлям Ісусом, а до ясел із двох сторін наближаються волхви й паломники.

Святкову композицію створив місцевий торговець Франческо Ораціо, який має хист до малювання. Чоловік вирізав із фанери 60 фігур і кожну розфарбував.

Франческо вибрав таке місце, де інсталяція не заважатиме навігації. Фігури закріпив за допомогою дерев’яних кілків.

Кілька годин на день вода омиває подоли персонажів різдвяного вертепу. Потім її рівень поступово підіймається. Однак великого припливу найближчим часом не буде, тому місцеві жителі поки можуть милуватися вертепом.

Острів Бурано відомий різнокольоровими, яскравими фасадами кам’яних будинків і виробництвом мережив. Також туристів приваблює церква Сан-Мартіно з 52-метровою квадратною дзвіницею, що нахилилася через просідання ґрунту.
Коротке посилання на цю сторінку:

Різдвяний вертеп на воді: незвичайна інсталяція у Венеціанській лагуніНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на Сицилії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: