20.05.2024
Телеканал NTD

Фараон на кінчику олівця: скульптор із Єгипту завойовує популярність у соціальних мережах

Фараон на кінчику олівця: скульптор із Єгипту завойовує популярність у соціальних мережах

За допомогою мікроскопа та скальпеля єгиптянин Ібрагім Білал створює мініатюри на кінчику олівця. Для нього графіт..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

За допомогою мікроскопа та скальпеля єгиптянин Ібрагім Білал створює мініатюри на кінчику олівця. Для нього графіт — такий самий матеріал скульптури, як мармур чи граніт. Але тут зіпсувати роботу над деталями може всього лише один необережний рух.

28-річний майстер вирішив нагадати світові про багату спадщину Єгипту.

[Ібрагім Білал, скульптор]:
«Уважаю, що єгипетська культурна спадщина — найкраще, що можна втілити в таких скульптурах. Коли я вперше опублікував у соцмережах свої роботи на тему фараонів, реакція була неймовірною. Це надихнуло мене підвищувати майстерність, щоб за якістю мої вироби не поступалися працям іноземних відомих майстрів».

Ібрагім зайнявся мистецтвом не відразу. Спочатку він став юристом. Проте ось уже як 3 роки виконує цю копітку ручну роботу. Уперше смак успіху відчув завдяки соцмережам. І зараз він продає роботи й веде освітній канал на ютубі.

[Ібрагім Білал, скульптор]:
«Усе почалося з того, що я побачив роботи тайванського майстра, вирізані на кінчику олівця. Вирішив спробувати. Спочатку нічого не вдавалося. Але коли врешті все ж вийшло, це мене підбадьорило».

Ібрагім планує найближчим часом відкрити персональну виставку, де продаватиме 22 свої роботи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фараон на кінчику олівця: скульптор із Єгипту завойовує популярність у соціальних мережахКонкурс портретного живопису NTD пройшов у Нью-ЙоркуДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівДва індійські ресторани судяться через куряче каріУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Величезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: