24.12.2024
Телеканал NTD

«Крижаний храм» у Швейцарських Альпах приваблює десятки відвідувачів

«Крижаний храм» у Швейцарських Альпах приваблює десятки відвідувачів

Крижана печера, яка щороку формується на льодовику у Швейцарських Альпах, цього року виявилася особливо мальовничою. Фотографи..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Крижана печера, яка щороку формується на льодовику у Швейцарських Альпах, цього року виявилася особливо мальовничою. Фотографи й туристи, які вже встигли в ній побувати, нарекли її крижаним храмом.

Порожнина утворилася у величезному масиві льоду. Вона п’ять метрів заввишки й коло 20 метрів завдовжки.

[Бернар Тшаннен, голова туркомпанії]:
«Ми стоїмо в природній крижаній печері, яку створило озеро, що з’явилося влітку внаслідок танення льодовика. Озеро лежало зверху. Потім раптово в серпні-вересні воно зникло. Печера утворилася після того, як вода в озері стала спадати».

Вода прибуває і витікає через так зване сифонне явище, яке виникає в разі різниці тиску.

[Бернар Тшаннен, голова туркомпанії]:
«Ми вперше офіційно відкриваємо печеру. Раніше, у попередні три-чотири роки вона теж була, але інша, з крутішим спуском. А цього року вона схожа на льодовий храм. Вона справді прекрасна».

Дістатися до печери можна пішки. Від підіймача сюди близько 15 хвилин. А вирушає він від гірськолижного курорту Ле-Дьяблере.

[Брі Розе, відвідувач зі Швейцарії]:
«Дуже вражає. Ця печера незвичайна. Стоячи знизу, можна лише здогадуватися, яке громаддя розташоване вгорі. Чарівно».

[Гелен Тромп, відвідувачка з Нідерландів]:
«Чудово. Ні, це слово не дуже підходить. Ніколи нічого подібного не бачила, це просто нереально, чарівно. Можу лише порекомендувати всім на це подивитися».

Утім, місцева влада зазначає, що прогулянка такою печерою може бути небезпечною, тому йти туди ризиковано.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Крижаний храм» у Швейцарських Альпах приваблює десятки відвідувачівГотель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленівМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарПінболом захоплюється дедалі більше молодіВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: