09.02.2024
Телеканал NTD

На площі святого Петра у Ватикані відкрили різдвяну композицію

На площі святого Петра у Ватикані відкрили різдвяну композицію

Різдвяна ялина прикрасила площу святого Петра у Ватикані. Церемонія запалювання вогнів традиційно урочиста. Щоправда, через карантинні..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Різдвяна ялина прикрасила площу святого Петра у Ватикані. Церемонія запалювання вогнів традиційно урочиста. Щоправда, через карантинні заходи глядачів дуже мало.

30-метрову зелену красуню Ватикану подарувала Словенія. Дерево виросло в заповідному лісі біля міста Кочев’є. Ялинку прикрасили дерев’яними іграшками ручної роботи. Здебільшого їх виготовили в Словенії, та якусь частину зробили бездомні Рима.

Одночасно офіційно відкривається й різдвяний вертеп. Фігури для традиційної композиції виробили майстри з італійського міста Кастеллі.

Цього року різдвяна меса почнеться о пів на восьму вечора — на дві години раніше, ніж зазвичай. Так парафіяни встигнуть повернутися додому до комендантської години, яка діє з 22.00. Кількість людей під час служби буде обмежено.

Різдвяна ялинка й вертеп прикрашатимуть площу святого Петра до 10 січня.
Коротке посилання на цю сторінку:

На площі святого Петра у Ватикані відкрили різдвяну композиціюДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівВ Італії вимирають газетні кіоскиВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахСендбординг повертається до НамібіїГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: