19.10.2024
Телеканал NTD

Різдвяні ялинки від Нью-Йорка до Ватикану

Різдвяні ялинки від Нью-Йорка до Ватикану

У 2020 році багато новорічних та різдвяних заходів скасували через пандемію коронавірусу. Однак настрій підіймає святкова..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

У 2020 році багато новорічних та різдвяних заходів скасували через пандемію коронавірусу. Однак настрій підіймає святкова ілюмінація й оздоблення.

Це головна ялина Нью-Йорка коло Рокфеллерівського центру. Через карантинні обмеження 23-метрове дерево запалювали без глядачів.

А різдвяна ялина біля Капітолія у Вашингтоні трохи нижча. Її привезли з Колорадо й прикрасили іграшками ручної роботи. Ялинку тут ставлять із 1964 року.

Це площа у Ватикані. 30-метрове дерево важить сім тонн. Його доставили зі Словенії і встановили біля Собору святого Петра.

У Німеччині через пандемію пожертвували традиційними різдвяними ярмарками. Більшу частину скасували, зокрема у Франкфурті, Дрездені, Дортмунді та Берліні. Але деякі все ж вдалося організувати. Винахідливі підприємці придумали ярмарки для тих, хто на автомобілі.

На Західному березі річки Йордан головну ялинку поставили у Віфлеємі. Це біблійне місто, де народився Ісус.

У Стокгольмі, столиці Швеції, традиційний ярмарок також скасували. Знаменитими прикрасами на вікнах милується значно менше перехожих.

Вулиці й парки Загреба в Хорватії теж хоч і прихорошені вогнями й декораціями, та людей значно менше, ніж зазвичай.

А ці прикраси та вертеп подарували надію жителям віддаленого села в Косові. У країні, де проживають здебільшого мусульмани, християнство сповідують албанська й сербська етнічні меншини. Люди кажуть, що ілюмінація вселяє віру в те, що коронавірусне лихо скоро скінчиться.
Коротке посилання на цю сторінку:

Різдвяні ялинки від Нью-Йорка до ВатикануМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуДва індійські ресторани судяться через куряче каріФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіУ вірменському місті Гюмрі ще не перевелися коваліБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тиші

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: