29.11.2024
Телеканал NTD

Нідерландські діти вітають Санту з вікон автомобілів

Нідерландські діти вітають Санту з вікон автомобілів

У Нідерландах, попри пандемію і правила соціального дистанціювання, діти однаково можуть побачитися з довгоочікуваним Сінтерклаасом. Так..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

У Нідерландах, попри пандемію і правила соціального дистанціювання, діти однаково можуть побачитися з довгоочікуваним Сінтерклаасом. Так тут називають Санта-Клауса.

В Апелдорні до різдвяного дідуся під’їжджають на автомобілях. Діти читають вірші, співають пісні чи передають Сінтерклаасу малюнки, а той дає їм подарунки.

[Лі Дорланд, організатор свята]:
«Ми організували це, бо через коронавірус не можна зустрічатися з дітьми та їхніми батьками в приміщенні. Тому ми проводимо свято на вулиці. Діти можуть побачитися із Сантою, і це добре для них».

Тутешній Санта має помічників — чорних пітів. Вони роблять за нього всю брудну роботу, тому їхнє обличчя в сажі.

[помічниця Сінтерклааса]:
«Сажа з’являється тому, що ми лазимо через димохід. А ти, Сінтерклаасе, полізеш у димохід цього року?»

[Сінтерклаас]:
«Ні, я працюю з дому».

Згідно з переказами, Сінтерклаас приїжджає до Нідерландів з Іспанії. Його супроводжують десятки чорних пітів. Вони подорожують країною два тижні й роздають дітям подарунки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нідерландські діти вітають Санту з вікон автомобілівДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Десятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміКатання на собачих упряжках приваблює до Лапландії дедалі більше туристівЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробів40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: