19.08.2024
Телеканал NTD

У Мексиці буйно квітнуть передвісники Різдва

У Мексиці буйно квітнуть передвісники Різдва

Мексика поринула в різдвяну атмосферу. Тут бурхливо цвітуть пуансетії. Цю рослину називають «різдвяною зіркою» через форму..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Мексика поринула в різдвяну атмосферу. Тут бурхливо цвітуть пуансетії. Цю рослину називають «різдвяною зіркою» через форму її приквітка, а також тому, що вона розпускається у святковий сезон.

На квітковому ринку Мехіко вже повно пуансетій, і продавці нетерпляче чекають на покупців.

[Карла Саласар, флорист]:
«Ми любимо пуансетію. Хоча це сезонний товар, але покупцям він дуже подобається. Люди люблять цю квітку попри те, що вона цвіте всього три чи чотири місяці. Прийдіть у будь-який дім чи офіс, там стоятимуть ці квіти».

Цього року пандемія накладає відбиток на все, але продавці сподіваються, що ринок перед різдвяними святами не закриють.

Пуансетії також називають молочаєм-різдвяником. Вони ростуть у Центральній Америці й тропічній Мексиці. Квітку стали називати пуансетією на честь ботаніка й першого американського посла в Мексиці Джоела Робертса Пойнсетта. Він привіз до США перший молочай-різдвяник у 1825 році. Ботанік також вирощував ці квіти у своїх теплицях у Південній Кароліні.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Мексиці буйно квітнуть передвісники РіздваДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціон

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: