18.06.2024
Телеканал NTD

«Мама буйволів»: жителька Гонконгу піклується про дику худобу на острові Лантау

«Мама буйволів»: жителька Гонконгу піклується про дику худобу на острові Лантау

Цей бик із кличкою Нгау-Нгау назавжди змінив життя Джин Лун, що мешкає на острові Лантау в..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Цей бик із кличкою Нгау-Нгау назавжди змінив життя Джин Лун, що мешкає на острові Лантау в Гонконзі. Вона зустріла його 12 років тому. У нього був вивихнутий тазостегновий суглоб і розпухла нога. Жінка надала буйволу притулок.

Нгау-Нгау одужав і зміцнів. А Джин захотіла піклуватися і про інших буйволів. Колись вони були свійськими й орали рисові поля, але ось уже три десятиліття бродять самі собою. Зараз на острові їх коло сотні.

[Джин Лун, жителька острова Лантау]:
«Мені дуже подобається про них піклуватися, а їм до вподоби моя турбота. Ми порозумілися й полюбили одне одного. Цій історії вже 12 років».

Місцеві жителі прозвали Джин мамою буйволів. Вона відвідує тварин щодня. Якщо бачить травми, то обробляє їх. Якщо все гаразд, то просто спілкується з рогатими підопічними.

На фрукти й медикаменти для буйволів літня жінка щомісяця витрачає майже 400 доларів США. Щоб вистачало грошей, повернулася на роботу. Допомагають і сусіди.

Джин каже, що тварини травмуються через викинуте будівельне сміття, тому часто потребують допомоги.

[Джин Лун, жителька острова Лантау]:
«Буває, буйволи, шукаючи їжу, забираються наверх й поводяться безтурботно. Вони ні на що не зважають і забувають про обережність, бо не розуміють, що сміття небезпечне. Вони йдуть по ньому й ранять ноги».

Узимку трава зникає, і для буйволів настають важкі часи. Влада рекомендує не годувати тварин, але жінка однаково купує для них сіно. Каже, що інакше старим буйволам просто не вижити. На сіно щорічно йде майже 20 тисяч доларів США.

На думку фахівців, буйволи — важлива складова екосистеми острова з його водно-болотними угіддями. Джин неодноразово зверталася до уряду Гонконгу, прохаючи подбати про тварин, але прогресу поки немає.

[Джин Лун, жителька острова Лантау]:
«Я хочу зберігати популяцію буйволів і робитиму це, поки влада не почне їм допомагати і їх захищати, та поки не з’являться інші люди, які всім серцем захочуть піклуватися про буйволів. Тоді я зможу по-справжньому вийти на пенсію».

Жінка вважає, що без буйволів острів Лантау втратить свою чарівність.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Мама буйволів»: жителька Гонконгу піклується про дику худобу на острові ЛантауНайбільша у світі природна ковзанка відкрилась у КанадіОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тварин

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: