24.07.2024
Телеканал NTD

Квоти на вилов риби — один із каменів спотикання в торговельних відносинах після «брекзиту»

Квоти на вилов риби — один із каменів спотикання в торговельних відносинах після «брекзиту»

Питання про квоти на вилов риби виявилося одним з основних перешкод у переговорах про торговельні відносини..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Питання про квоти на вилов риби виявилося одним з основних перешкод у переговорах про торговельні відносини між Великою Британією та Європейським Союзом.

У 2019 рибальство забезпечило всього 0,03 % обсягу британської економіки. Однак це, як і раніше, чутлива тема, оскільки багато жителів країни, які підтримують «брекзит», вбачають у цьому символ відновлення суверенітету Великої Британії.

Разом із переробленням риби й молюсків, цей сектор становить 0,1 % ВВП Великої Британії.

Утім, якщо країна так і не укладе торговельної угоди з блоком, то продажі обсягом коло трильйона доларів виявляться під загрозою. Їм почнуть перешкоджати мита та скорочення ланцюга постачань.

Крім квот, є й інші спірні питання. Так, переговори застопорилися на правилах державних дотацій і шляхах урегулювання майбутніх суперечок.

Ситуацію ускладнює й становище прем’єр-міністра Великої Британії. Він був змушений піти на самоізоляцію і два тижні працюватиме через Zoom зі своєї резиденції на Даунінг-стріт.

Ізолюватися довелося після того, як COVID виявили в депутата Лі Андерсона, який був на 35-хвилинній зустрічі з прем’єром.

Коли в березні Джонсон заразився коронавірусом, його відправили до лікарні, де він перебував у палаті інтенсивної терапії. Пізніше він сказав, що в той період боровся за своє життя.

31 грудня закінчується термін перехідного періоду «брекзиту». Саме до цього часу обидві сторони намагаються укласти торговельну угоду. Тепер очільнику британського уряду доведеться проявляти мистецтво дипломатії онлайн і намагатися досягти домовленостей за лічені тижні.

Утім, Джонсон раніше казав, що вихід із ЄС можливий і без торговельної угоди. Тоді відносини між сторонами регулюватимуть правила СОТ.
Коротке посилання на цю сторінку:

Квоти на вилов риби — один із каменів спотикання в торговельних відносинах після «брекзиту»Дональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаНа Кубі в останню хвилину відклали підвищення в п’ять разів цін на бензинІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тікток137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у Росії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: