20.08.2024
Телеканал NTD

Держсекретар США назвав компартію Китаю загрозою світовій свободі номер один

Photo by JACQUELYN MARTIN/POOL/AFP via Getty Images

Держсекретар США Майк Помпео сказав, що китайська комуністична партія – це загроза номер один для свободи у світі. Таку заяву він зробив під час заходу в Центрі з питань свободи й демократії при Інституті ім. Рональда Рейгана.

Помпео також зазначив, що КПК стане головною складністю для адміністрації Дональда Трампа й Америки загалом на багато років.

«Скрізь, де хочуть процвітання свобод людей, китайська комуністична партія цьому протистоїть. Щоразу, коли у нас відбуваються переговори між Китаєм і США на вищому рівні, ми порушуємо ці питання», – сказав Майк Помпео.

Помпео також висловив упевненість, що США подолають усі перешкоди, а також що американські посли будуть приділяти велику увагу питанням, пов’язаним із Китаєм.

«Мої посли, не важливо в якій точці світу вони перебувають, повинні тримати Китай у верхній частині списку своїх пріоритетів. Якщо ви посол у Демократичній Республіці Конго або в Південній Кореї, ви повинні розуміти, що китайська компартія має намір вплинути на цю країну. Ми повинні бути впевнені, що використовуємо всі наші здібності, аби цьому протистояти», – сказав Держсекретар.

Помпео сказав, що США будуть вимагати від Китаю відповідальності, відкритості й не потерплять злочинів, які компартія чинить у Сіньцзяні, Тибеті та інших місцях.

«Більше ніяких незаконних домагань у Південно-Китайському морі, ніякого примусу американських компаній йти на поступки, ніякого використання консульствами загонів шпигунів, ніякого викрадання інтелектуальної власності. І ми більше не будемо ігнорувати порушення фундаментальних прав людини», – зазначив Помпео.

Держсекретар також сказав, що для протистояння Китаю потрібна сильна армія. Саме тому адміністрація Трампа стільки вклала в американські збройні сили.

Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: