27.12.2024
Телеканал NTD

Кількість загиблих від урагану «Йота» в Центральній Америці зростає

Кількість загиблих від урагану «Йота» в Центральній Америці зростає

Кількість загиблих від урагану «Йота» в Центральній Америці зросла до дев'яти, також багато зниклих безвісти. «Йота»..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Кількість загиблих від урагану «Йота» в Центральній Америці зросла до дев’яти, також багато зниклих безвісти. «Йота» став найсильнішим в історії ураганом, що вдарив по Колумбії, Нікарагуа й Гондурасу. І це тоді, як регіон ще не відновився після урагану «Ета», що вирував там два тижні тому.

На Гондурас «Йота» налетів у понеділок. Його вітер, що сягав 250 кілометрів за годину, зривав із будинків дахи. У вівторок ураган ослаб до тропічного шторму, але сильні дощі не вщухають. Президент країни попередив, що найгірше ще попереду.

[Хуан Орландо Ернандес, президент Гондурасу]:
«Ми повинні бути готовими й дисциплінованими, бо навіть тоді, як ураган перетворився на шторм, вітер усе одно досить сильний, щоб валити дерева та лінії електропередачі, завдавати шкоди будинкам і комунікаціям. Також очікується багато дощів, через що річки можуть вийти з берегів. Повені в багатьох частинах країни вже почалися».

Деякі райони Гондурасу відрізано від решти світу.

[місцевий житель]:

«Усе затоплено, ситуація жахлива. Тут панує страх, немає способу, як перетнути річку. Усі напружені, і нікуди йти».

Близько 80 тисяч осіб було евакуйовано. Організовано близько 600 евакуаційних центрів.

[Хосе Ерера, евакуйований]:
«Нам нікуди було втікати. Тут, в евакуаційному центрі, з нами все гаразд. На голову нічого не ллє. Залишатимемося тут, поки дозволяє Бог».

Ще близько 13 тисяч евакуюватися не змогли.

[місцева жителька]:
«Нам нікуди йти. Надіюсь, Господь буде милостивим до нас — ураган не вдарить по нас дуже сильно й ослабне».

За даними метеорологів, у деяких регіонах Гондурасу може випасти до 76 сантиметрів опадів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кількість загиблих від урагану «Йота» в Центральній Америці зростаєЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: