29.09.2024
Телеканал NTD

Волонтери 8 місяців пробули на безлюдному острові й не знали, що почалася пандемія

Волонтери 8 місяців пробули на безлюдному острові й не знали, що почалася пандемія

Коли чотири американські волонтери в лютому цього року вирушали в плавання, епідемія коронавірусу тільки набирала обертів...

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Коли чотири американські волонтери в лютому цього року вирушали в плавання, епідемія коронавірусу тільки набирала обертів.

Вони прямували до одного з найвіддаленіших місць на Землі — до невеличкого табору на атолі Курі, що на півночі Гавайських островів.

Там вони відновлювали екосистему острова й зовсім не дивилися телебачення та не заходили до соцмереж. І взагалі доступ до інтернету був дуже обмеженим. Саме тому вони не могли до кінця зрозуміти, яка криза охопила світ незабаром після їхнього від’їзду.

[Метт Саунтер, волонтер]:

«Я отримав електронного листа від своєї сестри, де вона вживала слово пандемія. Тоді я здивувався й подумав, що слід дізнатися більше, бо між словами епідемія й пандемія є різниця».

Масштаб лиха вони зрозуміли не відразу.

[Метт Саунтер, волонтер]:
«80 тисяч випадків у світі. Та сестра сказала, що не у світі, а лише в США. І це вже було важко усвідомити. Це величезні числа».

Група працювала в межах програми штату Гаваї. Її мета — зберегти місце проживання сотень тисяч морських птахів, а також коралові рифи, де живуть морські черепахи, акули та інші істоти.

Тепер команда намагається звикнути до нових реалій.

[Метт Батшек, волонтер]:
«Я поки небагато що бачив, бо ми якийсь час були на карантині. Але я бачив із вікна, як кілька дітей грало в масках. Це було схоже на кінець світу. Дуже дивно було це бачити».

Волонтери ще звикають до доріг без жвавого руху й неможливості обійняти своїх друзів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Волонтери 8 місяців пробули на безлюдному острові й не знали, що почалася пандемія19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуУ Данії на престол зійшов Фредерік ХТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуНа Кубі закінчується паливо?Кенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озера

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: