29.05.2024
Телеканал NTD

Цирк за вікном: як у Чехії обходять карантинні обмеження

Цирк за вікном: як у Чехії обходять карантинні обмеження

Ось так проходить не зовсім звичайний цирковий виступ у Празі. Конферансьє цирку вітає всього двох глядачів,..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Ось так проходить не зовсім звичайний цирковий виступ у Празі. Конферансьє цирку вітає всього двох глядачів, і вистава починається.

Триває шоу п’ять хвилин. Такі виступи вирішили проводити за вікном, щоб дотримуватися всіх карантинних обмежень.

Згідно з розпорядженнями уряду Чехії, у країні має бути закрито театри й ресторани. Їжу можна продавати лише на винос. Цирк вирішив застосувати такий же підхід.

[Роста Новак, директор цирку]:
«Це виступи для людей, які дуже люблять живі виступи. Вони можуть дістати дозу живої культури, а потім повернутися до своїх міст, своїх квартир та на свої робочі місця».

Уже підготовлено два п’ятихвилинні шоу. Перші два дні їх показували по 10 разів.

Виступи безкоштовні. Однак місця слід попередньо бронювати онлайн. Водночас через обмеження, накладені на зібрання в громадських місцях, на шоу можуть бути лише два глядачі.

Усі квитки на найближчі виступи вже заброньовано.

[глядачка]:
«Дуже інтимна обстановка, ніби виступ створено спеціально для мене. Та ми хотіли б, щоб театри повернулися до нормальної роботи й давали виступи, які були б довшими, ніж п’ять хвилин».

Циркова компанія зазначає, що артисти відокремлені від глядачів огорожею, тому всі норми дотримано. Вона також сподівається, що для цирку це буде не останній шанс підняти свою завісу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Цирк за вікном: як у Чехії обходять карантинні обмеженняФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіПівнічна Ірландія відкриває нову віртуальну продюсерську студіюПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКООсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-порте«Я відчуваю натхнення і прагнення стати кращою»: глядачі про концерт Shen YunМармурова мапа давнього Рима знову постала перед публікою в новому музеїВ Італії вимирають газетні кіоскиУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 років

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: