25.07.2024
Телеканал NTD

У США дедалі більше студентів обирають навчальні програми громадської охорони здоров’я

У США дедалі більше студентів обирають навчальні програми громадської охорони здоров'я

Студентка Флоридського міжнародного університету Келсі Кемпбелл хоче допомогти США побороти коронавірус та поліпшити стан сфери охорони..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Студентка Флоридського міжнародного університету Келсі Кемпбелл хоче допомогти США побороти коронавірус та поліпшити стан сфери охорони здоров’я. Вона належить до того покоління американців, на яке покладають великі надії.

В університеті, де навчається Келсі, студенти дедалі більше цікавляться медичними спеціальностями сфери громадської охорони здоров’я.

[Келсі Кемпбелл, студентка]:
«Давати поради, використовувати факти й науку. Гадаю, що зараз я цікавлюся саме цим, а також хочу допомагати моїй спільноті».

В Університеті Джорджа Вашингтона ситуація схожа.

Водночас система охорони здоров’я США й далі розв’язує нагальні проблеми. Відповідно до звітів, багато людей у цій сфері намагаються швидше вийти на пенсію через низькі зарплати. До того ж близько половині всіх працівників державних лікарень уже за 50 років.

Експерти вважають, що потрібно залучати найкращих фахівців.

[Браян Каструччі, експерт із громадської охорони здоров’я]:
«Якщо ми не шукатимемо кращих із кращих, це означає, що ці професіонали не захищатимуть нашу націю від загроз. Це призведе до занепаду не лише з людського, але й з економічного погляду».

Студенти кажуть, що не збираються опускати руки.

[Келсі Кемпбелл, студентка]:
«Ця пандемія мені показала, що я знаю набагато менше, ніж уважала. Коли люди запитують, що можна зробити в тій чи іншій ситуації, я хочу знати відповіді на ці запитання».

Варто зазначити, що з 2010 року в США діє Закон про захист пацієнтів і доступну охорону здоров’я, яку розробив колишній президент Барак Обама. Дональд Трамп, профспілки та представники бізнесу критикують його за збільшення суспільних витрат та бюджетного дефіциту.
Коротке посилання на цю сторінку:

У США дедалі більше студентів обирають навчальні програми громадської охорони здоров’яСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиСрібна шахта відродила занепале боснійське містоДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуМарокко: лазні закриті, води немаєНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в Парижі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: