24.04.2024
Телеканал NTD

У Франції загалом виявили вже понад 2 мільйони випадків захворювання на COVID-19

У Франції загалом виявили вже понад 2 мільйони випадків захворювання на COVID-19

У Франції загалом виявили вже понад 2 мільйони випадків захворювання на COVID-19. Водночас добова кількість нових..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

У Франції загалом виявили вже понад 2 мільйони випадків захворювання на COVID-19. Водночас добова кількість нових заражених іде на спад, хоч і досі висока. На думку голови Генеральної дирекції охорони здоров’я Франції, карантинні заходи починають давати результат.

Однак представник французького уряду Габріель Атталь заявив, що режим ізоляції найближчим часом не скасовуватимуть. Він діє з 30 жовтня по 1 грудня.

[Габріель Атталь, представник уряду Франції]:
«Я хочу чітко до вас донести, що ситуація в нашій країні, як і раніше, серйозна. Наші медики працюють у лікарнях не покладаючи рук».

Парижани стурбовані поширенням епідемії.

[житель Парижа]:
«Ситуація серйозна й відчайдушна. Гадаю, ми не знаємо, коли все закінчиться. Французи бояться, переживають через ковід труднощі, а деякі страждають від депресії».

[жителька Парижа]:
«Ізоляцію дуже важко пережити. Ми всі стурбовані. Звісно, ми миримося із цим, миримося з пандемією, миримося з усім. Зараз навіть не знаєш, де зупинитися й сісти пообідати. Це неприємно».

Уперше режим ізоляції ввели у Франції в березні. Він діяв майже два місяці. Цього разу обмеження не такі жорсткі. Люди можуть ходити на роботу й недовго гуляти біля дому. Також дозволено ходити в магазини та аптеки. Школи теж відкриті, до того ж можна відвідувати будинки для людей похилого віку.

[житель Парижа]:
«Ми називаємо це ізоляцією, та мені здається, що випускати людей на вулицю неправильно. Уважаю, що потрібно ізолювати всіх, як під час першої ізоляції. Це єдиний спосіб зупинити пандемію».

Франція перебуває на четвертому місці у світі за кількістю заражень коронавірусом і на сьомому за кількістю померлих.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Франції загалом виявили вже понад 2 мільйони випадків захворювання на COVID-19Через спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоУ Франції під час протестів фермерів загинула жінкаУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у Судані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: