26.03.2024
Телеканал NTD

Австралієць продає свій фентезійний парк по частинах

Австралієць продає свій фентезійний парк по частинах

Це «Пеноларая» — дитячий парк в Австралії, де є фентезійні декорації і мініатюрні залізниці. Його площа..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Це «Пеноларая» — дитячий парк в Австралії, де є фентезійні декорації і мініатюрні залізниці. Його площа — 2300 квадратних метрів.

Творець парку Грем Рассел каже, що захоплюватися поїздами почав ще в дитинстві.

[Грем Рассел, творець парку]:
«У дев’ять років мені подарували електропотяг. Батько відвів мене до товаришів по службі, у яких у гаражах були величезні макети. Я був у захваті».

Навчаючись на останньому курсі школи дизайну, Рассел купив цю землю й почав будівництво. Згодом до проєкту долучилася Роуз Землані.

[Роуз Землані, авторка парку]:
«Я й не підозрювала, що доведеться переносити колоди й великі камені, та й узагалі виконувати складну фізичну роботу. А ще ж були й мої прямі обов’язки. Та я впоралася».

На будівництво пішло коло десяти років. Однак у 2014 році магія стала згасати, бо трасу, яка тут пролягала, закрили. Тож відвідувачів значно поменшало, й у 2018 землю вирішили продати.

[Роуз Землані, авторка парку]:
«Для нас це не було складним рішенням. Він просто знав, що не може продовжувати. Ця справа не виживе».

[Грем Рассел, творець парку]:
«Настав час переїжджати, перегорнути нову сторінку мого життя. І Роуз теж не стоятиме на місці».

Кожну декорацію «Пенолараї» потрібно продати до середини грудня. Новий власник ділянки побажав, щоб від цього парку тут нічого не залишилося.

Грем збирається переїжджати до сільської місцевості у штаті Аделаїда. Каже, ще довго сумуватиме за звичним шумом свого парку.
Коротке посилання на цю сторінку:

Австралієць продає свій фентезійний парк по частинахШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимНа Кубі закінчується паливо?У Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластику

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: