25.07.2024
Телеканал NTD

Журавлі під час зимової міграції прилетіли до Ізраїлю із запізненням

Журавлі під час зимової міграції прилетіли до Ізраїлю із запізненням

Над ізраїльською долиною Хула чутно крики журавлів. Під час міграції сюди прилітає коло 100 тисяч особин...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Над ізраїльською долиною Хула чутно крики журавлів. Під час міграції сюди прилітає коло 100 тисяч особин. Вони покинули Східну Європу та Фінляндію й направляються до озера Тана, що на північному заході Ефіопії. А деякі птахи залишаться на зиму тут.

Цього року журавлі затрималися через теплий вересень.

[Ярон Чарка, орнітолог]:
«Міграція ніби підкоряється великому годинникові Матері-Землі, природи. Він цокає завжди, кожен рік дуже схожий на інший. Змінюються пори року, птахи прилітають у потрібний час, але буває і різниця між роками».

У жовтні Ізраїль почав поступово виходити з повторного карантину, тому до заповідника Хула прибувають туристи.

[Інбар Шломіт Рубін, співробітниця заповідника Хула]:
«За ці кілька тижнів, коли людям дозволили подорожувати і їздити куди завгодно, дуже багато хто побажав вирватися з дому, побути на природі, помилуватися птахами й подихати свіжим повітрям».

Працівники заповідника закликають дбати про здоров’я всієї планети.

[Інбар Шломіт Рубін, співробітниця заповідника Хула]:
«Бережіть природу. Бережіть птахів, тварин і дерева. Наше життя без них буде сірим. І після всіх цих карантинів та епідемій природа може зцілити людство».

Долина Хула лежить на шляху міграції багатьох птахів. За рік сюди прилітають чи зупиняються тут на відпочинок пів мільярда пернатих.
Коротке посилання на цю сторінку:

Журавлі під час зимової міграції прилетіли до Ізраїлю із запізненнямЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеї200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаМодний дім Carolina Herrera показав красу як силу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: