19.01.2024
Телеканал NTD

«Сади світу» в Берліні пропонують здійснити кругосвітню подорож

«Сади світу» в Берліні пропонують здійснити кругосвітню подорож

У Берліні пропонують здійснити подорож садами світу, не залишаючи місто. Вони розташовані в парку відпочинку «Марцан»...

Дата завантаження: 2024-04-19

video

У Берліні пропонують здійснити подорож садами світу, не залишаючи місто. Вони розташовані в парку відпочинку «Марцан». На 43 гектарах розташувався китайський, східний, італійський та інші сади. Усього їх 18.

Парк «Марцан» заснували 87-го року. А через сім років тут почали закладати китайський сад. До 2000-го він був готовий і став найбільшим китайським садом Європи. Потім виникла ідея створити парковий ансамбль під назвою «Сади світу».

[Беате Ройбер, куратор садів]:
«Це щось особливе не лише для Берліна, а й для всієї планети. Стільки різноманітних садів, традиційних і сучасних, зроблених із високоякісних конструкцій, можна побачити лише тут».

Італійський сад відкрився 12 років тому. Він занурює в епоху Відродження. Архітектуру створено за зразками відомих вілл Тоскани й садів Боболі. У парку також є сади, присвячені культурам Австралії, Таїланду та ПАР.

[Беате Ройбер, куратор садів]:
«Тут ви, як і раніше, можете здійснити невелику кругосвітню подорож різними континентами, бо сади здебільшого відкриті. Як і завжди, на зиму ми закрили японський та корейський сади. Але до всіх інших можна зайти й помилуватися архітектурою різних куточків світу».

«Сади світу» в Берліні відкриваються щодня о 9 ранку й працюють до темноти.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Сади світу» в Берліні пропонують здійснити кругосвітню подорожНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокДва індійські ресторани судяться через куряче каріПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїЗберегти майстерність карбування в Марокко допомагає статус Світової спадщиниУ вірменському місті Гюмрі ще не перевелися ковалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: