27.12.2024
Телеканал NTD

В Індії до свята Дівалі відкрили виставку традиційних малюнків ранголі

В Індії до свята Дівалі відкрили виставку традиційних малюнків ранголі

Напередодні головного індійського свята Дівалі в місті Раджкоті — фестиваль ранголі. Це традиційна форма мистецтва. Картини..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Напередодні головного індійського свята Дівалі в місті Раджкоті — фестиваль ранголі.

Це традиційна форма мистецтва. Картини створюють із підфарбованого рисового борошна, квітів та піску. Зазвичай ними прикрашають двори будинків і храмів напередодні великих релігійних свят, весіль, ювілеїв та інших визначних дат. Уважають, що ранголі дарує успіх та щастя.

На зображеннях оживають індуїстські божества, медики, політики, актори…

[Хариш Баделія, організатор]:

«Тут близько 70 ранголі на найрізноманітніші теми. Від акторів, що зіграли у фільмі «Бахубалі» до Матері Терези та інших. Ми даємо художникам платформу для демонстрації їхніх талантів».

Раніше на фестиваль з’їжджалися сотні художників, але через пандемію цього року приїхало лише 35.

[Агарвал Чармі, художниця]:
«Приходить багато відвідувачів. Їм до вподоби мої ранголі. І мені приємно, що мою роботу цінують».

Чіткі лінії, соковиті кольори… Картини ніби написані пастеллю чи гуашшю, але вони зникнуть від подиху вітру.

У давнину в ранголі найчастіше зображали стилізовані квітки лотоса, райських птахів і богів. Основою палітри було рисове борошно з натуральними барвниками: кіновар’ю, куркумою, тирсою, листям та квітами.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Індії до свята Дівалі відкрили виставку традиційних малюнків ранголіРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраКарнавал у Венеції може стати «платним»Унікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківАнглія повернула Австралії списи аборигенів, які вивіз Джеймс КукКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у Дубаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: