27.07.2024
Телеканал NTD

У Лапландії розпочався різдвяний сезон

У Лапландії розпочався різдвяний сезон

Неподалік від фінського міста Рованіемі, де розташувалася офіційна резиденція Санта-Клауса, кипить робота. Різдвяний сезон уже почався,..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Неподалік від фінського міста Рованіемі, де розташувалася офіційна резиденція Санта-Клауса, кипить робота. Різдвяний сезон уже почався, і Санта разом зі своїми помічниками ельфами визначає, хто з дітей цього року добре поводився й заслуговує на подарунок.

Для решти він має добру пораду.

[Санта-Клаус]:
«Знаєте, список слухняних дітей дуже довгий. А всім, хто цього року трохи бешкетував, я можу сказати, що кілька днів ви ще маєте. Якщо постараєтеся, то буде дуже добре. Але про хороших і слухняних дітей нам уже все відомо».

Село Санта-Клауса розташоване за вісім кілометрів од Рованіемі. І туризм — важлива частина доходу не лише для нього, а й для всього регіону. Щорічно сюди приїжджає близько півмільйона гостей.

І, звісно, Різдво є гарячою порою. Адже всі хочуть на власні очі побачити Санту.

Утім, цього року через пандемію тут чекають рекордних збитків, адже туристів на 90 % менше, ніж зазвичай.

[Санна Карккайнен, працівниця бюро туристичної інформації Рованіемі]:
«Якщо подивитися на доходи від туризму лише в Рованіемі, то збитки становитимуть коло 200 мільйонів євро. Це дуже багато. Питання в тому, чи можна буде якось компенсувати нестачу фінськими мандрівниками. Щодо цього маємо сумніви, бо Фінляндія — країна маленька».

Найбільше туристів до Рованіемі приїжджає з Великої Британії, Франції, Італії та Іспанії. Далі йде Китай, Сінгапур, Австралія та США.

Місцева влада сподівається, що найближчими тижнями обмеження на міжнародні пересування послаблять, і сюди знову приїдуть іноземні гості.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Лапландії розпочався різдвяний сезонФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОСендбординг повертається до НамібіїУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-порте

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: