20.02.2024
Телеканал NTD

Італієць склав мозаїку із 6000 кубиків Рубіка менш ніж за добу

Італієць склав мозаїку із 6000 кубиків Рубіка менш ніж за добу

Італійський художник Джованні Контарді зібрав велику мозаїку з кубиків Рубіка за рекордний час. Так він відзначив..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Італійський художник Джованні Контарді зібрав велику мозаїку з кубиків Рубіка за рекордний час. Так він відзначив 40-річчя знаменитої головоломки.

[Джованні Контарді, художник]:
«Ця мозаїка дуже особлива через кілька причин. По-перше, це не портрет, який я зазвичай складаю з кубиків. А, по-друге, це буде мозаїка із 6111 кубиків Рубіка. Вона найбільша з усіх, складених менш ніж за 24 години».

На роботу пішло 15 годин 49 хвилин і 32 секунди. Кожен кубик Джованні збирав приблизно сім секунд. Мозаїка вийшла розміром п’ять із половиною метрів на три метри 60 сантиметрів. Вона зображує Атланта, який замість небосхилу тримає на плечах кубик Рубіка.

[Джованні Контарді, художник]:
«Я закінчив, і це забрало в мене майже 16 годин. Найважче було весь цей час залишатися зосередженим. І, звісно, мої ноги втомилися. Та я щасливий, що це зробив».

Зазвичай художник складає портрети знаменитостей, таких як Вілл Сміт і Мерелін Монро. На такі мозаїки йде не більш як 700 кубиків.

Усесвітньо відому головоломку винайшов у 74-му році угорський скульптор і професор архітектури Ерне Рубік. У 75-му він запатентував її в Угорщині під назвою «Магічний кубик». Через п’ять років його перейменували на кубик Рубіка й почали продавати в США. Права на головоломку належать англійській компанії Seven Towns.

Щороку в усьому світі проходять змагання та чемпіонати зі швидкісного збирання кубика Рубіка.
Коротке посилання на цю сторінку:

Італієць склав мозаїку із 6000 кубиків Рубіка менш ніж за добуІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківУ вірменському місті Гюмрі ще не перевелися коваліОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступним

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: