26.10.2024
Телеканал NTD

Йорданка робить глиняні печі, щоб випікати традиційні коржі

Йорданка робить глиняні печі, щоб випікати традиційні коржі

Йорданка Сабах Бані-Салман із міста Аджлун власноруч робить маленькі печі й обмазує їх глиною. Цієї майстерності..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Йорданка Сабах Бані-Салман із міста Аджлун власноруч робить маленькі печі й обмазує їх глиною. Цієї майстерності вона навчилася, щоб випікати коржі традиційним способом.

[Сабах Бані-Салман, жителька Аджлуна]:
«Скільки себе пам’ятаю, мама замішувала тісто й пекла коржі. Ми ніколи не купували їх на ринку. Я звикла до цього. Але раніше я не пекла сама. Коли я вийшла заміж, мама почала приносити нам коржі».

Сабах вирішила перейняти в мами вміння, коли та захворіла й перестала пекти. Тепер вона не лише годує сім’ю домашніми коржами, а й заробляє на продажу глиняних печей.

[Сабах Бані-Салман, жителька Аджлуна]:
«Уважаю, що всі мають повернутися до (традиційного способу випікання). Коли я почала пекти коржі вдома, усі сусіди захотіли купити в мене грубки й випікати хліб. Вони більше його не купують».

Жінка робить тісто з білого борошна й кладе на нього начинку із суміші трав і насіння кунжуту. Такі коржі здавна роблять у йорданському регіоні Табун. Сабах часто пригощає ними родичів.

[Култум Хататбех, родичка жінки]:
«Ми знаємо, що вона використовує органічне борошно, і знаємо, що це чудова домашня їжа».

Йорданка тепер має ще один спосіб заробити. Вона приймає в домі туристичні групи й розповідає їм історію традиційних глиняних печей, а потім пригощає домашніми коржиками.
Коротке посилання на цю сторінку:

Йорданка робить глиняні печі, щоб випікати традиційні коржіДва індійські ресторани судяться через куряче каріВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого Петра2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціон

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: