Йорданка Сабах Бані-Салман із міста Аджлун власноруч робить маленькі печі й обмазує їх глиною. Цієї майстерності вона навчилася, щоб випікати коржі традиційним способом.
[Сабах Бані-Салман, жителька Аджлуна]:
«Скільки себе пам’ятаю, мама замішувала тісто й пекла коржі. Ми ніколи не купували їх на ринку. Я звикла до цього. Але раніше я не пекла сама. Коли я вийшла заміж, мама почала приносити нам коржі».
Сабах вирішила перейняти в мами вміння, коли та захворіла й перестала пекти. Тепер вона не лише годує сім’ю домашніми коржами, а й заробляє на продажу глиняних печей.
[Сабах Бані-Салман, жителька Аджлуна]:
«Уважаю, що всі мають повернутися до (традиційного способу випікання). Коли я почала пекти коржі вдома, усі сусіди захотіли купити в мене грубки й випікати хліб. Вони більше його не купують».
Жінка робить тісто з білого борошна й кладе на нього начинку із суміші трав і насіння кунжуту. Такі коржі здавна роблять у йорданському регіоні Табун. Сабах часто пригощає ними родичів.
[Култум Хататбех, родичка жінки]:
«Ми знаємо, що вона використовує органічне борошно, і знаємо, що це чудова домашня їжа».
Йорданка тепер має ще один спосіб заробити. Вона приймає в домі туристичні групи й розповідає їм історію традиційних глиняних печей, а потім пригощає домашніми коржиками.
Коротке посилання на цю сторінку: