28.11.2024
Телеканал NTD

Дві дівчини очищують Сеул від використаних пластикових кришок

Дві дівчини очищують Сеул від використаних пластикових кришок

Південнокорейські захисниці природи Кім Йона й Лі Тон І дають пластиковим кришкам друге життя. У центрі..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Південнокорейські захисниці природи Кім Йона й Лі Тон І дають пластиковим кришкам друге життя. У центрі Сеула вони відкрили переробний завод під назвою «Пластиковий млин».

Тут роблять витискувачі для тюбиків, різнокольорові тарілки, карабіни, фрисбі та інші предмети побуту.

[Лі Тон І, засновниця переробного заводу]:
«Ми переробляємо невеликі пластмасові вироби, які могли опинитися в сміттєвому баку. Так ми намагаємося робити щось корисне».

У Південній Кореї під час пандемії стали частіше замовляти їжу й напої на винос. Через це пластик використовують більше.

[Кім Йона, засновниця переробного заводу]:
«Пластик можна переробляти. Але його дуже просто й дешево робити й також легко викинути. Тому люди думають, що пластикові вироби одноразові».

Збирати пластикові кришки допомагають добровольці. У першій кампанії брало участь 2000 осіб. На переробний завод вони принесли понад 85 тисяч пляшкових кришок. Таких збирачів у Сеулі називають «горобцями», маючи на увазі те, що вони не пропустять жодного шматочка пластику. Кожен доброволець отримав нагороду — пристрій для видавлювання тюбиків.

Утім, засновниці заводу вважають, що їхнє підприємство не розв’яже проблеми пластикових відходів.

[Лі Тон І, засновниця переробного заводу]:
«Найголовніше — скоротити виробництво пластику, а потім використовувати вироби повторно. А ще треба переробляти цю сировину».

Дівчата планують провести в Сеулі другу кампанію збору пляшкових кришок. Допомагати зголосилося 2000 добровольців.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дві дівчини очищують Сеул від використаних пластикових кришокФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшені100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Каталонія почне жорстко економити воду через велику посухуУ Данії на престол зійшов Фредерік ХМаски повернулися: у лікарнях Іспанії знову треба прикривати ніс та рот

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: