28.09.2024
Телеканал NTD

У Японії ведмедів від людських жител відганяє робот-вовк

У Японії ведмедів від людських жител відганяє робот-вовк

Цей схожий на вовка пристрій захищає японське місто Такікава від диких ведмедів. Останнім часом клишоногі часто..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Цей схожий на вовка пристрій захищає японське місто Такікава від диких ведмедів.

Останнім часом клишоногі часто з’являлися поблизу житлових районів. Відлякати цих звірів на Хоккайдо вирішили за допомогою технологій.

В очах робота-вовка — інфрачервоні датчики, які фіксують наближення. Він може повертати голову й видавати 60 різних загрозливих звуків. Серед них — звіряче виття, людський крик і постріл рушниці.

Такі технологічні страховиська створює японська компанія. За два роки розробники продали понад 70 штук.

У Країні Вранішнього Сонця мешкає уссурійський бурий ведмідь — один із найбільших підвидів родини. Зріст самців сягає 170 сантиметрів, вага — 500 кілограмів.

Міська влада заявляє, що наприкінці осені ведмеді стають особливо активними й небезпечними, бо прагнуть відгодуватися перед зимівлею. Але, відколи тут з’явився «вовк-монстр», до житлових районів ці звірі більше не приходять.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Японії ведмедів від людських жител відганяє робот-вовкБританські вчені: щоденна коротка прогулянка може стати порятунком для серцяПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоКанада обмежить час роботи для іноземних студентівУ Мексиці розділений караван мігрантів знову сформувався й іде до СШААвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніСрібло в Єгипті — нове золотоБільше, але дрібніші: урожай авокадо в Марокко цьогоріч може встановити рекордЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпеки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: