18.08.2024
Телеканал NTD

Як в Україні відреагували на карантин вихідного дня

Як в Україні відреагували на карантин вихідного дня

У суботу, 14 листопада, в усій Україні почав діяти карантин вихідного дня. Таке рішення днями ухвалив..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

У суботу, 14 листопада, в усій Україні почав діяти карантин вихідного дня. Таке рішення днями ухвалив Кабінет міністрів, оскільки щоденна кількість нових заражених коронавірусом значно зросла.

Таке нововведення запровадили, узявши приклад з Ізраїлю, де за три тижні таким чином удалося знизити рівень захворюваності на 20 %.

Карантин вихідного дня діятиме в Україні щосуботи та неділі до 30 листопада.

У вихідні тепер закладам громадського харчування, салонам краси та спортзалам заборонено приймати відвідувачів.

Крім того, не можна працювати магазинам промтоварів, торгово-розважальним центрам, кінотеатрам, а також проводити громадські та культурні заходи.

Водночас дозволено роботу громадського транспорту, продуктових магазинів, аптек, банків, пошти, АЗС та СТО, а закладів громадського харчування — лише на винос або з адресним доставленням.

За словами медиків, такий карантин дасть змогу уникнути колапсу медичної системи.

Однак низка українських міст проігнорувала обмеження Кабміну, побоюючись негативних наслідків для бізнесу.

Багато киян теж незадоволені такими тимчасовими заходами.

[житель Києва]:
«Я взагалі проти запровадження будь-яких карантинних заходів. Я вважаю, що це неправильно, бо це вб’є дрібний бізнес. Він на вихідних днях і живе».

[жителька Києва]:
«Я не бачу в цьому ніякого сенсу, узагалі ніякого. Потрібно було на початку нашій владі поводитися інакше, і, можливо, ми б не мали тих результатів, які є сьогодні. Два дні не вирішують жодної проблеми, бо, щоб розірвати цей ланцюжок, потрібно мінімум 2‒3 тижні. <…> До того ж вечорами навантаження в торгових центрах і в магазинах, крім продуктових, буде значно більшим, ніж увесь цей час».

[жителька Києва]:
«Я думаю, що це не дуже розумне рішення, тому що в будні дні є дуже багато невирішених питань, тому що метро працює. Вірус поширюватиметься й далі».

[жителька Києва]:
«Якщо карантин, то його повинні дотримуватися і в будні дні теж. Претензії до влади такі, що вона не думає про завантаженість метро, ​​транспорту, і немає жодного контролю. Немає поліцейських, які б контролювали завантаженість маршруток».

Загальна кількість виявлених випадків зараження коронавірусною інфекцією в Україні в понеділок становила 545 689. З них за добу — 9832.

У світі загалом на COVID-19 хворіє більш як 54,8 мільйона людей. Одужало 38 мільйонів пацієнтів. Померло понад 1 млн 324 тисячі осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як в Україні відреагували на карантин вихідного дняООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуБізнесмен у Беніні отримує з відходів біогаз, який забезпечує сотні будинківЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяРясні снігопади та крижаний дощ: Європа переживає транспортний колапсЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: