26.03.2024
Телеканал NTD

Президент Кенії врятував столітнє дерево

Президент Кенії врятував столітнє дерево

Президент Кенії Ухуру Кеніата розпорядився врятувати велике столітнє дерево, що росте в столиці країни Найробі. Його..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Президент Кенії Ухуру Кеніата розпорядився врятувати велике столітнє дерево, що росте в столиці країни Найробі. Його планували зрубати, щоб на його місці прокласти трасу, яку спонсорує Китай.

Голова містобудівного управління Найробі сказав, що захисну огорожу, яку прибрали для будівництва траси, повернуть.

[Мохаммед Баді, голова містобудівної служби Найробі]:
«Від імені президента містобудівне управління Найробі оприлюднить заяву про збереження цього визначного дерева. Це стане першою такою справою, за якою буде ще багато інших, бо ми намагаємося зберегти за Найробі статус “Зеленого міста під сонцем”».

Дерево росте на заході Найробі. Там уже є траса, але над нею будують естакаду. В указі президента йдеться, що дерево заввишки з чотириповерховий будинок — це маяк для культурної та екологічної спадщини Кенії.

[Елізабет Ватуті, природозахисниця]:
«Це велике дерево — символ того, чого ми домагаємося. Ми хочемо зеленого й чистого міста, зеленої й чистої Кенії, стійкої перед зміною клімату. Це означає, що ми не можемо жертвувати нашими зеленими зонами».

Китайська корпорація з будівництва доріг і мостів і Національне кенійське дорожнє управління тепер мусять переробити маршрут траси.
Коротке посилання на цю сторінку:

Президент Кенії врятував столітнє деревоВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуЯк кавові фермери допомагають Панамському каналу100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у Швеції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: