25.02.2024
Телеканал NTD

Оперний співак дає концерти з вікна своєї квартири в Парижі

Оперний співак дає концерти з вікна своєї квартири в Парижі

Арії з вікна. Відтоді як у Франції ввели повторний карантин, оперний співак Стефан Сенешаль знову став..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Арії з вікна. Відтоді як у Франції ввели повторний карантин, оперний співак Стефан Сенешаль знову став радувати сусідів своїм тенором.

[Стефан Сенешаль, оперний співак]:
«Коли запровадили карантин, культурне життя повністю зупинилося. Виникло відчуття, що це справді кінець. Культура — це носій соціальних зв’язків».

До карантину Стефан виступав на сценах Парижа та Нью-Йорка. У період пандемії його мистецтво дістало особливу місію: не лише зблизити людину з прекрасним, але й зробити людей ближчими одне одному.

[Стефан Сенешаль, оперний співак]:
«Першого дня карантину у Франції я заспівав “Марсельєзу”. Багато хто, визирнувши з вікна, подумав: “Він з’їхав з глузду”. Але потім люди почали розмовляти одне з одним. І я подумав: “Це чудово. Люди, замкнені у квартирах, але спілкуються через вікна”».

Стефан виступає вечорами щопонеділка й щоп’ятниці, ретельно продумуючи програму. Коли він хоче трохи «струснути» публіку, то виконує гімн Франції. А після виборів в Америці заспівав гімн США.

Водночас Стефан, хоч і не працює, державної допомоги не отримує, бо його річний дохід до пандемії перевищував допустимий ліміт.

Сьогодні він живе на зекономлені гроші. Доводиться багато в чому себе обмежувати.

[Стефан Сенешаль, оперний співак]:
«Я намагаюся економити. Їм макарони, рис і картоплю. І я дуже погано готую. Це катастрофа».

Своїм мистецтвом Стефан хоче дати людям надію та їх об’єднати.

[Стефан Сенешаль, оперний співак]:
«Я хочу проявити солідарність із французами під час ізоляції та й годі. Якщо це вийде, а Стефана Сенешаля після цього всі забудуть, я однаково радітиму».

Коротке посилання на цю сторінку:

Оперний співак дає концерти з вікна своєї квартири в Парижі19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немає

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: