24.10.2024
Телеканал NTD

Студентка з інвалідністю підкорила Олімп на спині грецького марафонця

Студентка з інвалідністю підкорила Олімп на спині грецького марафонця

Грецька студентка Елефтерія Тосіу попри інвалідність підкорила найвищу вершину Олімпу. Допоміг їй у цьому спортсмен Маріос..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Грецька студентка Елефтерія Тосіу попри інвалідність підкорила найвищу вершину Олімпу. Допоміг їй у цьому спортсмен Маріос Янаку, а також команда альпіністів і медиків. 22-річна дівчина змалку прикута до інвалідного візка, тому Маріос ніс її на спині. Для цього використовували спеціальний рюкзак.

Сходження на вершину, що заввишки майже 3000 метрів, тривало 3 години.

[Елефтерія Тосіу, підкорювачка Олімпу]:
«Мене охопили сильні почуття — і радість, і задоволення. Але гадаю, найсильніші емоції були, коли ми спустилися й зрозуміли, що змогли це зробити».

Зараз Елефтерія й Маріос уже вдома. У рідному місті Драма вони згадують пережите.

[Маріос Янаку, спортсмен]:
«Коли ми минули загородження з колючим дротом, стежка стала дуже вузькою і крутою. Мені не було куди ступити, і я ступив у порожнечу. Раптом чую, як ти кричиш. Тобі здалося, що ми падаємо, але все було гаразд».

Сходження нагору дівчина перенесла спокійно, а ось спуск був важчим. Дощило, дув вітер, і камені стали слизькими. Елефтерії довелося поборювати страх.

Маріос — марафонець і на гору підіймається не вперше. Та це сходження стало серйозним випробуванням.

[Маріос Янаку, спортсмен]:
«Приблизно на середині шляху я злякався, бо почав втомлюватися. У ці хвилини в мене виникла думки, що, можливо, ліпше повернутися назад».

Однак друзі-альпіністи допомогли спортсмену нести дівчину. Тож підкорення Олімпу стало успіхом усієї команди.

[Елефтерія Тосіу, підкорювачка Олімпу]:
«Я не мала на меті донести якесь послання людям чи щось довести. Я просто хотіла пережити ці почуття від сходження й дістати задоволення. Але якщо ми зможемо надихнути людей з інвалідністю, то я буду щаслива, і від цього здійснене нами стане ще прекраснішим».

Елефтерія вчиться на біолога, а у вільний час хоче займатися екстремальними видами спорту. До підкорення Олімпу вона пробувала літати на параплані.
Коротке посилання на цю сторінку:

Студентка з інвалідністю підкорила Олімп на спині грецького марафонцяПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Північномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халумі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: