25.02.2024
Телеканал NTD

На італійському острові Сардинія народилося зелене щеня

На італійському острові Сардинія народилося зелене щеня

На італійському острові Сардинія народилося зелене щеня. Це сталося на фермі в Паттаді. Дворняжка з кличкою..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

На італійському острові Сардинія народилося зелене щеня. Це сталося на фермі в Паттаді. Дворняжка з кличкою Спелаккія навела п’ятьох дитинчат. Шерсть чотирьох була білосніжною, а п’ятого — із зеленуватим відтінком. Власники ферми назвали цуценя Фісташкою.

Собаки із зеленою шерстю народжуються вкрай рідко. Незвичайне забарвлення з’являється в утробі матері. У плаценті собак міститься пігмент білівердин — це проміжний продукт розпаду гемоглобіну. Саме через нього синці на тілі людини спочатку поступово зеленіють, а потім жовтіють.

Щоби щеня народилося зеленим, воно повинно довго пролежати в тому місці, де утворюється білівердин, а його шерсть має бути світлою.

Утім, таке забарвлення поступово змивається. Фісташка теж незабаром стане білою, як і її брати та сестри.

Коли цуценята підростуть, фермери віддадуть їх новим господарям, але Фісташку залишать. Її навчать пасти овець.

Фермери вже прив’язалися до Фісташки й уважають її символом надії за часів пандемії.
Коротке посилання на цю сторінку:

На італійському острові Сардинія народилося зелене щеняПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Йогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в Римі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: