26.02.2024
Телеканал NTD

80-річний британський майор плаває на човні та збирає гроші для госпісу

80-річний британський майор плаває на човні та збирає гроші для госпісу

80-річний відставний майор британської армії Майкл Стенлі пішов слідами капітана Томаса Мура. Дідусь зобов'язався проплисти на..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

80-річний відставний майор британської армії Майкл Стенлі пішов слідами капітана Томаса Мура. Дідусь зобов’язався проплисти на саморобному човні 160 кілометрів, щоб зібрати пожертви для місцевого госпісу святого Вільфріда.

Це незвичайне судно під назвою «Тинтанік» Майкл побудував під час ізоляції. Схожі човни роблять індійські діти.

Дідусь купив гофровані металеві листи й скріпив їх разом. Перший спуск на воду виявився невдалим — човен затонув. Тоді кмітливий пенсіонер зробив із боків опори. Вони не дають судну перевернутися.

[Майкл Стенлі, відставний майор]:

«Я виходжу в плавання щосереди й щосуботи. Відпливаю із села Ганстон і припливаю до Чичестера. На цей п’ятикілометровий маршрут у мене йде півтори години».

Майкл хотів зібрати в перерахунку коло 1300 доларів США, але люди вже дали понад 15 тисяч. Госпіс святого Вільфріда працює тут 30 років і допомагає жителям Чичестера й околиць.

[Майкл Стенлі, відставний майор]:
«Дуже радий, що ми його підтримуємо. Не можна допустити, щоб він закрився. Госпісу для роботи щороку треба майже вісім мільйонів фунтів стерлінгів. Це дуже багато, і якщо я зможу зібрати хоч трохи, то допоможу йому».

Сивочолий британець планує завершити благодійну місію до 18 грудня.

[Майкл Стенлі, відставний майор]:
«Моя нагорода — це усмішки на обличчях людей. Вони такі прихильні та щедрі, і мені дуже приємно, що я можу здійснити таку справу. І, звичайно ж, я дістаю величезне задоволення від спілкування з людьми, які прогулюються стежкою (уздовж каналу)».

Майкла Стенлі звуть майором Міком. Він прослужив у Королівській шотландській драгунській гвардії 35 років.
Коротке посилання на цю сторінку:

80-річний британський майор плаває на човні та збирає гроші для госпісуВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставоюДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Екзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горили

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: