Бельгійського шоколатьє П’єра Марколіні визнали найкращим кондитером світу. Цей титул йому присудило журі міжнародного конкурсу World Pastry Stars — 2020.
Марколіні родом із бельгійського міста Шарлеруа. Кондитер відкрив перший магазин 25 років тому в Брюсселі. Його вироби відомі мінімалістичним стилем, завдяки якому мають по-справжньому розкішний вигляд. Зараз їх продають у 40 магазинах компанії в різних країнах світу.
[П’єр Марколіні, переможець конкурсу World Pastry Stars]:
«Гадаю, що титул чемпіона світу належить усій компанії, усім, хто йшов за мною в цьому амбітному проекті, який спрямований на оновлення, перетворення, зміну й модернізацію світу кондитерських виробів та світу шоколаду».
Кондитер каже, що секрет вишуканості бельгійського шоколаду в тому, що какао-боби дуже дрібно перемелені. Так почали робити ще на початку минулого століття, коли в Бельгії стали механізувати виробництво.
У країні понад 2000 крамничок, де продають шоколад. А ще є музеї шоколаду, у яких проводять екскурсії та семінари.
Коротке посилання на цю сторінку: