23.11.2024
Телеканал NTD

Шоколатьє з Бельгії визнали найкращим у світі кондитером 2020 року

Шоколатьє з Бельгії визнали найкращим у світі кондитером 2020 року

Бельгійського шоколатьє П'єра Марколіні визнали найкращим кондитером світу. Цей титул йому присудило журі міжнародного конкурсу World..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Бельгійського шоколатьє П’єра Марколіні визнали найкращим кондитером світу. Цей титул йому присудило журі міжнародного конкурсу World Pastry Stars — 2020.

Марколіні родом із бельгійського міста Шарлеруа. Кондитер відкрив перший магазин 25 років тому в Брюсселі. Його вироби відомі мінімалістичним стилем, завдяки якому мають по-справжньому розкішний вигляд. Зараз їх продають у 40 магазинах компанії в різних країнах світу.

[П’єр Марколіні, переможець конкурсу World Pastry Stars]:
«Гадаю, що титул чемпіона світу належить усій компанії, усім, хто йшов за мною в цьому амбітному проекті, який спрямований на оновлення, перетворення, зміну й модернізацію світу кондитерських виробів та світу шоколаду».

Кондитер каже, що секрет вишуканості бельгійського шоколаду в тому, що какао-боби дуже дрібно перемелені. Так почали робити ще на початку минулого століття, коли в Бельгії стали механізувати виробництво.

У країні понад 2000 крамничок, де продають шоколад. А ще є музеї шоколаду, у яких проводять екскурсії та семінари.
Коротке посилання на цю сторінку:

Шоколатьє з Бельгії визнали найкращим у світі кондитером 2020 рокуРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїУ Великій Британії відзначають 100-річчя лялькового будинку королеви МаріїФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Інший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиВ Італії вимирають газетні кіоскиУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: