20.06.2024
Телеканал NTD

Косівський оркестр дав безкоштовний концерт, щоб надихнути людей

Косівський оркестр дав безкоштовний концерт, щоб надихнути людей

Знову разом після кількох місяців перерви. Філармонійний оркестр Косова репетирує вперше з 1 березня. Тоді в..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Знову разом після кількох місяців перерви. Філармонійний оркестр Косова репетирує вперше з 1 березня. Тоді в країні через пандемію коронавірусу оголосили карантин. Увесь цей час музиканти не працювали.

І тепер вони сподіваються підняти людям настрій, давши безкоштовний концерт — перший для них за вісім місяців.

[Вісар Кукі, концертмейстер]:
«Це щастя, але водночас дуже дивно, бо музиканти почуваються так, ніби ніколи раніше не грали разом. Ще треба дотримуватися дистанції та все таке, тож трохи дивно. Але ми докладаємо всіх зусиль, щоб зробити щось для суспільства. Сподіваємося, нам вдасться».

Цього року Філармонія Косова планувала урочисті заходи з нагоди свого 20-річного ювілею. Однак усі концерти довелося, навпаки, скасувати. Увесь цей час музиканти виступали онлайн чи давали сольні концерти.

[Бакі Яшарі, директор Філармонії Косова]:
«Наше послання таке: ніщо не може зупинити людей. Попри складну ситуацію, ми все подолаємо й не здамося. Послання в тому, що ми повертаємося, ми завжди повертатимемося до життя».

Через карантинні обмеження можна було запросити не більше ніж 40 глядачів. На вході всім вимірили температуру. І, звісно, усі були в масках, зокрема й музиканти.

[Дуда Дака, глядачка]:
«Насправді просто чудово, що ми повернулися. Я щаслива й рада послухати музику».

Квитки філармонія роздавала самотужки. Деяким вдалося забронювати місця через фейсбук. Диригент Гріді Края, що із сусідньої Албанії, обрав для виконання два міжнародні твори й п’ять албанських.
Коротке посилання на цю сторінку:

Косівський оркестр дав безкоштовний концерт, щоб надихнути людей200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаПрогулянка найромантичнішим садом світуКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокФігури людей із сірників та пап’є-маше робить хорватський скульпторУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: