20.04.2024
Телеканал NTD

Кондитери з різних країн спекли 300 панетоне для конкурсу в Римі

Кондитери з різних країн спекли 300 панетоне для конкурсу в Римі

У Римі пройшов міжнародний конкурс на найкращий панетоне. Так називається популярний італійський кекс, що походить із..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

У Римі пройшов міжнародний конкурс на найкращий панетоне. Так називається популярний італійський кекс, що походить із Мілана. За традицією його печуть на Різдво. У змаганні беруть участь 300 кондитерів, здебільшого італійці.

Журі оцінює аромат випічки, текстуру та смак. Воно вибирає найкращі панетоне в трьох категоріях: інноваційній, декоративній та класичній.

[Роберто Лестані, голова Міжнародної федерації шеф-кондитерів]:
«Класичний панетоне оцінюють за кількома критеріями. Враховують колір, смак, а також те, як він пропечений і як ріжеться. Також ми визначаємо, наскільки хороші інгредієнти використовував шеф-кондитер».

Щоб приготувати панетоне, потрібна ідеальна закваска, продукти найвищої якості й великий досвід. Кондитер Амадео Донатоне все це має. Він уже отримав безліч нагород і цього року вирішив не брати участі в конкурсі.

[Амадео Донатоне, кондитер]:
«Найважче — правильно додавати інгредієнти. Їх треба класти потроху, бо якщо помилишся, то можеш покласти занадто багато яєць чи масла. Тоді тісто втратить еластичність, і це вже не виправити».

У конкурсі, крім італійців, беруть участь кондитери з Іспанії, Бразилії, Японії, Китаю та США. Інноваційні панетоне прикрашені різними горіхами чи шоколадом із перцем чилі й навіть імбиром. У цій категорії пекарі можуть дати волю фантазії. Але до класичного кексу додають лише мигдаль, родзинки й зацукровані цитрусові.

У категорії «Найкращий класичний панетоне» переміг італієць Франческо Луні. Він кондитер у третьому поколінні з міста Падуя.

[Франческо Луні, переможець конкурсу]:
«Я присвячую цей перший приз моєму батькові, який торік помер. Він був моїм учителем, я завжди працював поруч із ним і тепер ношу пам’ять про нього в серці. Дякую, тату».

Захід покликаний надихнути всіх шанувальників кондитерської справи пекти панетоне. А ось для переможців конкурсу нагорода стане доброю рекламою напередодні різдвяного сезону.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кондитери з різних країн спекли 300 панетоне для конкурсу в РиміКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміУ Великій Британії відзначають 100-річчя лялькового будинку королеви МаріїГотель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленівУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Модний дім Carolina Herrera показав красу як силу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: