27.01.2024
Телеканал NTD

Антибактеріальна дверна ручка й жилет проти удару ножем: що показали на конкурсі «Дизайн року»

Антибактеріальна дверна ручка й жилет проти удару ножем: що показали на конкурсі «Дизайн року»

Ось усе, що потрібно, щоб вижити під час природної катастрофи. Такі набори для надзвичайних ситуацій беруть..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Ось усе, що потрібно, щоб вижити під час природної катастрофи. Такі набори для надзвичайних ситуацій беруть участь у конкурсі «Дизайн року», який проводить Музей дизайну в Лондоні.

Усі винаходи створено в період із січня минулого року по січень цього року. Тоді пандемія ще не почалася. Однак деякі експонати можна назвати пророчими. Наприклад, ось маска для обличчя, надрукована на 3D-принтері. А це — дверна ручка, здатна самоочищуватися.

Торік це назвали б цікавими винаходами. А зараз це вже незамінні речі.

Виставка охоплює багато сфер: моду, архітектуру, цифрові технології, транспорт і графічний дизайн.

Є тут і тема обстоювання своїх прав і захисту від терактів. Ось, наприклад, конструкція із цегли, яку протестувальники в Гонконзі використовували, щоб уповільнити поліційні автомобілі. А це жилет, який захищає від ударів ножем. Його розробив художник Бенксі.

[Емілі Кінг, куратор виставки]:
«Це жилет із чорно-білим прапором Великої Британії, який (музикант) Stormzy надів на музичний фестиваль “Гластонбері”, коли був пік нападів із ножем. І така загроза досі існує».

Загалом на виставці демонструють понад 70 експонатів. Переможця в кожній категорії визначать експерти.

Конкурс проводять 13-й рік поспіль. Цього разу виставку можна буде оглянути до 28 березня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Антибактеріальна дверна ручка й жилет проти удару ножем: що показали на конкурсі «Дизайн року»Безпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаНові протези дають змогу відчувати температуру предметівНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврівЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологій

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: