19.10.2024
Телеканал NTD

Іскри з-під мечів і вм’ятини на шоломах: як проходять середньовічні бої в Австралії

Іскри з-під мечів і вм'ятини на шоломах: як проходять середньовічні бої в Австралії

Підготовка до бою. Учасники надягають захисне спорядження в стилі Середньовіччя. Такі обладунки дуже знадобляться. Адже на..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Підготовка до бою. Учасники надягають захисне спорядження в стилі Середньовіччя. Такі обладунки дуже знадобляться. Адже на рингу битимуться справжньою холодною зброєю.

В австралійському сільському регіоні Дарлінг-Даунс стають дедалі популярнішими бої XVI століття.

[Кайл Веблін, учасник змагань]:
«Ми надягаємо повні обладунки й потім боремося. Б’ємося на мечах зі щитами або на сокирах зі щитами, чи будь-якою іншою зброєю. Переможця визначають за очками, як у боксі».

Спортсмени тренуються тричі на тиждень. Вони наполягають, що це саме спорт, а не просто історична реконструкція.

[Джейкоб Дейвс, учасник змагань]:
«Зброю зроблено з металу. Коли б’єш, то в повітрі залишається запах, як від зварювання».

18-річний Клей Арнольд знайшов цей клуб у соціальних мережах. Тепер намагається переконати своїх родичів, що цей спорт безпечний.

[Клей Арнольд, учасник змагань]:
«Батькові це подобається. Він уважає, що це круто й що це найкраща у світі річ. Мама спочатку була налаштована трохи скептично, але тепер їй теж починає подобатися. Але бабуся не хоче приходити й на мене дивитися. Її це лякає».

Учасники змагань кажуть, що цей спорт приваблює найрізноманітніших людей. Серед них багато тих, хто захоплюється бойовими мистецтвами.

[Джейкоб Дейвс, учасник змагань]:
«Тут від шоломів летять іскри, гнуться мечі, на шоломах залишаються вм’ятини. Це чистий адреналін».

До слова, у Середньовіччі така броня вважалася ціннішою за саму зброю. Вона була дуже важкою, тому, щоб її носити, потрібна була добра фізична підготовка.
Коротке посилання на цю сторінку:

Іскри з-під мечів і вм’ятини на шоломах: як проходять середньовічні бої в Австралії«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїФігури людей із сірників та пап’є-маше робить хорватський скульпторФруктова мода: як з ананасів роблять взуття

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: