26.02.2024
Телеканал NTD

Через другу хвилю COVID-19 Німеччина та Франція на місяць запроваджують карантин

Через другу хвилю COVID-19 Німеччина та Франція на місяць запроваджують карантин

Франція і Німеччина знову вводять загальнонаціональний карантин, що триватиме до грудня. Французький МОЗ із середини жовтня..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Франція і Німеччина знову вводять загальнонаціональний карантин, що триватиме до грудня. Французький МОЗ із середини жовтня щодня реєструє десятки тисяч нових випадків зараження коронавірусом. Німецькі медики виявляють тисячі інфікованих.

Президент Франції Еммануель Макрон оголосив, що в країні закриють бари, ресторани й торгові точки, які не продають основних товарів. Люди й далі ходитимуть на роботу, якщо її не можна виконувати віддалено. Школи залишаться відкритими. На вулицю можна виходити лише в разі потреби, також дозволені короткі прогулянки поруч із будинком. Громадські зібрання заборонені. Не можна їздити до інших регіонів країни.

[житель Парижа]:
«Не знаю, чи має Макрон рацію. Це дуже складне рішення. Але я можу його зрозуміти — це ж стосується здоров’я».

Тим часом канцлер Німеччини Ангела Меркель запроваджує обмеження з 2 листопада. Закриються заклади громадського харчування, тренажерні зали, театри, парки розваг, ярмарки, косметичні салони та готелі. Збиратися можна групами до десяти осіб, причому це повинні бути члени однієї чи двох сімей, не більше. Поїздки країною дозволено лише ділові. Люди й далі працюватимуть. Школи, дитсадки та церкви будуть відкритими.

У Франції загалом виявлено понад мільйон 200 тисяч випадків зараження. Померло більш як 35 тисяч осіб.

У Німеччині всього зареєстрували коло 500 тисяч випадків зараження й понад десять тисяч смертей.

Другу хвилю епідемії переживають й інші країни Євросоюзу. Усього за тиждень кількість померлих від COVID-19 у всій Європі зросла майже на 40 %. Водночас у ЄС вакцину від коронавірусу обіцяють почати постачати у великих масштабах тільки з квітня.

[Урсула фон дер Ляєн, голова Європейської комісії]:
«У кращому разі ми побачимо щомісячні поставки обсягом від 20 до 50 мільйонів доз. Компанії зможуть масштабно випускати вакцини у квітні (наступного року)».

Європейський Союз уклав контракти на постачання вакцин із компаніями Johnson&Johnson, AstraZeneca й Sanofi. Вони мають випустити для ЄС 400 мільйонів доз.
Коротке посилання на цю сторінку:

Через другу хвилю COVID-19 Німеччина та Франція на місяць запроваджують карантинПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромЧому індійські фермери знову вийшли на масові протести100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 року

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: