27.12.2024
Телеканал NTD

Красиве північне сяйво зняли на відео у фінській Лапландії

Красиве північне сяйво зняли на відео у фінській Лапландії

Полярне сяйво осяяло вечірнє небо над Утсйокі в Лапландії. На півночі Фінляндії його можна спостерігати з..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Полярне сяйво осяяло вечірнє небо над Утсйокі в Лапландії. На півночі Фінляндії його можна спостерігати з вересня по березень. Кольори залежать від висоти свічення. Цього разу небо стає зеленим, білим і фіолетовим.

Полярне сяйво — це свічення верхніх шарів атмосфери. Воно виникає під час взаємодії магнітосфери із зарядженими частинками сонячного вітру. Таке свічення можна спостерігати біля Північного й Південного полюсів Землі. Передбачити точний час і місце його появи неможливо.

Останніми роками у Фінляндії влаштовували для туристів так зване полювання за північним сяйвом. Мандрівники милувалися ним в автобусах із прозорим дахом чи просто неба. Також тут є готель, де стоять будиночки з прозорими куполами.

Однак цього року пандемія скасувала ці екзотичні розваги, бо туристів до Фінляндії поки не пускають. Тож північним сяйвом милуються місцеві жителі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Красиве північне сяйво зняли на відео у фінській ЛапландіїУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадом«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: