23.08.2024
Телеканал NTD

В Одесі триває виставка китайських художників з усього світу

В Одесі триває виставка китайських художників з усього світу

Шлях духовного росту — на полотнах китайських художників. В Одесі відкрилася міжнародна виставка «Мистецтво Чжень, Шань,..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Шлях духовного росту — на полотнах китайських художників. В Одесі відкрилася міжнародна виставка «Мистецтво Чжень, Шань, Жень», тобто «Мистецтво Істини, Доброти й Терпіння».

40 робіт дванадцятьох авторів показують високі прагнення людини, а також самовідданість і безстрашність перед труднощами.

[Олександра Гончаренко, організаторка виставки]:
«Картини написано в стилі нью ренесанс — нове відродження. Сьогодні багато художників забули цей стиль».

Принцип «Істина‒Доброта‒Терпіння» лежить в основі давнього вчення Фалунь Дафа, практикувальниками якого і є всі художники. Вони прагнуть донести, що, змінюючи себе, можна змінити й усе навколо. І навіть перед обличчям жорстокого переслідування треба й далі бути вірними своїм переконанням.

Деякі автори зазнали репресій особисто, бо комуністична влада Китаю вже багато років здійснює масштабні репресії щодо Фалунь Дафа.

[Олександра Гончаренко, організаторка виставки]:
«Почалося це переслідування 1999 року, коли на шлях вдосконалення стало 100 мільйонів осіб. Цзян Цземінь — колишній генеральний секретар — оголосив цих людей поза законом і одноосібно наказав знищити (цих) людей фізично, розорити економічно й зганьбити їхню репутацію».

Виставку засновано 2006 року в Женеві. Відтоді вона періодично поповнюється новими роботами.

[Тарас Комарницький, фаготист Одеського національного театру]:
«Я справді вражений. І найголовніше, що в цих картинах не просто простежується наша реальність, а й духовність, те, що в людини всередині, зв’язок із вищими силами, зі Всевишнім».

[Валерій Токарев, директор художньої школи ім. Костанді]:
«Я здивований і якоюсь мірою захоплений, бо тут роботи дуже високого рівня. Тут чудові композиції, які зворушать кожну людину. Одесити повинні прийти сюди й просто подивитися, можливо, очиститися в наш такий божевільний час».

[Павло Котовщиков, флейтист Одеського національного театру]:
«Виконання художників на високому рівні. Мене ця виставка вразила».

Виставка триватиме до 9 листопада.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Одесі триває виставка китайських художників з усього світуБалабан — душа музичної культури Азербайджану2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміБолівійка перетворює використану олію на мийні засоби

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: