16.03.2024
Телеканал NTD

Мисливці за зникаючими рослинами хочуть врятувати флору Тайваню

Мисливці за зникаючими рослинами хочуть врятувати флору Тайваню

У лісах на віддалених островах Тайваню природозахисники збирають рослини, що зникають. Їхній головний ворог — час...

Дата завантаження: 2024-04-16

video

У лісах на віддалених островах Тайваню природозахисники збирають рослини, що зникають. Їхній головний ворог — час. Кажуть, що багато видів зникає через зміни клімату та діяльність людини, і треба встигнути їх знайти й зберегти.

Так звані мисливці за рідкісними рослинами є членами місцевого природоохоронного центру. Вони досліджують непрохідні ліси островів Мацзу.

[Хун Сінце, мисливець за рослинами, що зникають]:
«Я почав збирати рослини, ще коли ходив до школи. Тоді я не думав, що це важливо. Але потім я став природозахисником і зрозумів, що дуже багатьох рослин, які тут були, тепер немає. Якщо їх не зберегти, то в майбутньому знайти їх буде неможливо».

Тайвань відомий у світі завдяки своїй розвиненій промисловості й виробництву. Західна частина республіки з обмеженим визнанням густонаселена. Та коло 70 % її території — залісена гориста місцевість, де живуть олені, дикі кабани й ведмеді.

[Хун Сінце, мисливець за рослинами, що зникають]:
«Не кожен може вирушити туди, де ходжу я. Я можу довгий час бути серед дикої природи в горах або лісах. Я не ходжу протоптаними стежками. Я дуже добре лажу по деревах. Не кожен так може».

Уряд Тайваню зробив пріоритетом захист довкілля й перехід на поновлювані джерела енергії. Утім, мисливці за рослинами кажуть, що їм не вистачає фінансування на масштабні проекти.

[Чжен Геньюй, працівниця природоохоронного центру]:
«Ми застосовуємо наш підхід, бо немає альтернативи. Якби в нас були фінанси, і якби уряд дозволив, ми зберігали б рослини в природному середовищі. Але реальність така, що ми поки не маємо такої можливості».

Природозахисники надіються, що колись зможуть створити для видів, що зникають, нове середовище. Вони також хочуть якомога швидше видати список таких видів, де до того ж буде вказано, як збереження певних рослин уплине на життя людей.

У базі центру вже понад 33 тисяч 780 видів рослин.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мисливці за зникаючими рослинами хочуть врятувати флору Тайваню100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличені

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: