19.08.2024
Телеканал NTD

Волосся — не сміття: благодійне стриження у Версалі

Волосся — не сміття: благодійне стриження у Версалі

Цього ранку співробітники Версальського палацу ненадовго облишили турботи у світі мистецтва й присвятили час собі та.....

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Цього ранку співробітники Версальського палацу ненадовго облишили турботи у світі мистецтва й присвятили час собі та… екології. Імпровізовану перукарню з умивальниками, дзеркалами й кріслами розмістили прямо в одній із кімнат палацу.

Стриження організував стартап, який заснувало двоє університетських друзів. Вони зрозуміли, що волосся — не сміття.

Щорічно у Франції після стриження залишається чотири тисячі тонн волосся. Його просто спалюють разом зі звичайними відходами. Але тепер цей ресурс використають для лікування шкірних захворювань. А ще з волосся хочуть робити фільтри, які очищатимуть океани під час розливу нафти.

[Клемент Бальделлоу, співзасновник стартапу]:

«Ми знаємо, як добути з волосся кератин, тому його використають у медицині, а також у сільському господарстві чи садівництві як замінник пластику. А ще для захисту екології. Волосся — природний абсорбент. Воно може ввібрати у вісім разів більше нафти за свою власну вагу».

Працівники палацу раді допомогти.

[Ізабель Лафон, співробітниця Версальського палацу]:
«Це дуже добра ідея. Через роботу не завжди є час для перукарні. Чудесно».

[Катрін Пегар, директор Версальського палацу]:
«Ми раді брати участь у проектах, пов’язаних з охороною довкілля. Версальський палац вкладає багато коштів у стійку економіку».

Зі стартапом уже співпрацюють 200 салонів краси в усій Франції.
Коротке посилання на цю сторінку:

Волосся — не сміття: благодійне стриження у ВерсаліООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуНа Кубі закінчується паливо?Як Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компроміс19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до Іраку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: