19.10.2024
Телеканал NTD

Унікальний атол Альдабра завалило рибальськими сітями й шльопанцями

Унікальний атол Альдабра завалило рибальськими сітями й шльопанцями

Атол Альдабра, що в Індійському океані, лежить за сотні кілометрів від найближчого населеного пункту. Але пластикове..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Атол Альдабра, що в Індійському океані, лежить за сотні кілометрів від найближчого населеного пункту. Але пластикове сміття є і тут. Унікальна місцева природа постала перед серйозною загрозою.

Торік Оксфордський університет і Фонд Сейшельських Островів організували збір пластику. Альдабру очистили від 25 тонн сміття, яке приніс океан. Але дослідники кажуть, що тут залишилося ще понад 500 тонн пластикових відходів.

[Ейпріл Берт, дослідник Оксфордського університету]:
«Неприйнятно, що атол Альдабра — природний скарб планети — завалено пластиком. Уявіть, що було б, якби в якомусь відомому музеї лежали гори сміття. Це знецінило б картини».

Велика частина сміття на атолі — сітки з тралерів, якими ловлять тунця. Захисники природи вважають, що риболовна промисловість має оплачувати збір таких відходів.

[Джеремі Рагін, співробітник Фонду Сейшельських Островів]:
«Зрештою коло замкнеться. Якщо ловля тунця дуже зашкодить природі, екосистемам таких місць, як Альдабра, то рибальська галузь теж програє. Можливо, не сьогодні, а за кілька років».

Серед сміття ще нарахували коло 360 тисяч шльопанців. На збір усіх відходів потрібно витратити 18 годин і майже чотири мільйони євро.

Науковці вперше спробували оцінити витрати на очищення від пластику такого віддаленого острова. Водночас атол Альдабра не єдиний зазнає такого лиха.
Коротке посилання на цю сторінку:

Унікальний атол Альдабра завалило рибальськими сітями й шльопанцямиКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Срібло в Єгипті — нове золотоПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Туристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: