20.05.2024
Телеканал NTD

У Європі через COVID-19 посилюють обмеження, а в Індії не вистачає місця для могил

У Європі через COVID-19 посилюють обмеження, а в Індії не вистачає місця для могил

У Європі й далі набирає силу друга хвиля пандемії. Влада Італії збирається зобов'язати жителів носити на..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

У Європі й далі набирає силу друга хвиля пандемії. Влада Італії збирається зобов’язати жителів носити на вулиці маску на всій території країни. Поки це правило діє лише в Римі, у Лаціо та деяких інших регіонах.

Ось уже два місяці кількість заражених коронавірусом неухильно зростає. 3 жовтня було зареєстровано понад 2800 нових випадків захворювання. Це найвищий показник із квітня. Загалом в Італії виявлено більш як 330 тисяч заражених, і понад 36 тисяч осіб померло.

[жителька Рима]:
«Не слід жартувати зі смертельно небезпечним вірусом. Я юрист, а не лікар, і довіряю тим, хто знає більше за мене. Якщо вони радять носити маску, я так і робитиму».

Наростає друга хвиля й в Іспанії. Це перша країна Західної Європи, де загальна кількість заражених перевищила 850 тисяч. За час епідемії тут померло понад 32 тисячі осіб.

У Мадриді та його дев’яти містах-супутниках із 2 жовтня посилили карантинні обмеження. Іспанці на тлі цих подій намагаються пройти тестування на коронавірус.

[жителька Мадрида]:
«У нас усе гаразд — результат негативний. Отримали його 15 хвилин тому — ми обидві здорові. Але ситуація жахлива, особливо це стосується фінансової допомоги. Нас залишили без роботи й підтримки».

У Росії також спостерігається зростання добової кількості випадків зараження коронавірусом. Так, 6 жовтня цей показник досягнув найвищого рівня за останні чотири місяці. Загальна ж чисельність заражених у країні перевищила мільйон двісті тисяч осіб, померло близько 22 тисяч.

Значний сплеск епідемії відбувається й в Індії. Там щодня реєструють від 60 до 90 тисяч нових хворих. Загалом виявлено понад 6 мільйонів 750 тисяч випадків зараження. За цим показником країна незабаром може наздогнати США.

Індійці зазвичай померлих спалюють, але 200 мільйонів мусульман ховають тіла в могилах, і через епідемію на їхніх кладовищах уже бракує місця.

[працівник кладовища]:
«Уся територія на цьому кладовищі вже зайнята. Влада дала нам ще трохи землі, тому трактор розчищає її для майбутніх могил».

У всьому світі коронавірусом заразилося понад 36 мільйонів осіб. Померло вже більш як мільйон.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Європі через COVID-19 посилюють обмеження, а в Індії не вистачає місця для могилДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили Еквадор

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: