16.04.2024
Телеканал NTD

Аргентина першою у світі починає вирощувати ГМО-пшеницю

Аргентина першою у світі починає вирощувати ГМО-пшеницю

Аргентина стала першою країною світу, яка дозволила вирощувати ГМО-пшеницю. Одна біотехнологічна компанія розробила стійку до засух..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Аргентина стала першою країною світу, яка дозволила вирощувати ГМО-пшеницю. Одна біотехнологічна компанія розробила стійку до засух HB4-модифікацію.

Поки жодна країна не дала «зеленого світла» на імпорт цієї ГМО-продукції. Фірма-виробник стверджує, що врожай планують постачати до Бразилії — найбільшого ринку для аргентинської пшениці. Зараз тривають переговори.

Проект підтримав уряд країни. Представник компанії-розробника каже, що ГМО-пшеницю можна чергувати з генномодифікованою соєю.

[Федеріко Трукко, голова компанії — розробника генномодифікованої пшениці]:

«Завдяки ГМО-пшениці той самий обсяг природного середовища, ґрунту, води даватиме більше біомаси. Якщо чергувати HB4-пшеницю з HB4-соєю, то щорічний урожай можна збільшити вдвічі».

Інші сільськогосподарські рослини, такі як кукурудза й соя, уже давно генетично модифікують, щоб зробити їх стійкими до всіляких умов і шкідників, а також збільшити врожай. Однак до сьогодні з пшеницею це робити боялися, бо це один з основних продуктів продовольства, а вплив ГМО-рослин на організм людини досконально не вивчено.

Торік в Аргентині зібрали 11 мільйонів 300 тисяч тонн пшениці. І 45 % цього обсягу експортували до Бразилії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Аргентина першою у світі починає вирощувати ГМО-пшеницюЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиКаталонія почне жорстко економити воду через велику посухуВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіНирки — у центрі нової кризи в НепаліЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпеки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: