24.05.2024
Телеканал NTD

Унікальні шедеври китайського живопису виставлять на аукціон у Гонконзі

Унікальні шедеври китайського живопису виставлять на аукціон у Гонконзі

Аукціонний дім Sotheby's уперше демонструє цілісний шедевр китайського живопису, створений 300 років тому. Твір називається «Імператор..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Аукціонний дім Sotheby’s уперше демонструє цілісний шедевр китайського живопису, створений 300 років тому. Твір називається «Імператор Кансі подорожує півднем. Сувій VI». На початку минулого століття його вивезли за кордон і згодом розділили на частини.

[Ніколас Чоу, співробітник аукціонного дому Sotheby’s]:
«Цей сувій понівечили 1938 року. Його розрізали на чотири частини, а потім знову розділили. Вийшло сім частин. Відтоді вони були розкиданими по всьому світу. І вперше завдяки наполегливим пошукам приватного колекціонера вони зібрані тут, щоб їх побачив увесь світ».

На шовкових сувоях зображено поїздку імператора Кансі 1689 року. Він перевіряв, яких заходів вжито проти повеней на річці Хуанхе й у Великому каналі. За час правління Кансі здійснив шість подорожей півднем Китаю.

Після смерті імператора в 1722 році сувої понад 200 років зберігалися в Забороненому місті. Разом вони коштують мільйони доларів США.

[Ніколас Чоу, співробітник аукціонного дому Sotheby’s]:
«2010 року першу частину продали на аукціоні приблизно за чотири мільйони доларів США. Остання частина з’явилася на торгах 2016 року. Її продали за десять мільйонів доларів. Унікальність твору в тому, що він належить до найважливіших та найцінніших класичних китайських картин, які будь-коли показували публіці».

Полотно «Імператор Кансі подорожує півднем. Сувій VI» виставлять на торги разом з іншими шедеврами китайського живопису. Одним із лотів буде картина «П’ятеро п’яних принців, які повертаються верхи на конях». Її написав китайський художник Жень Женьфа, що жив у XIII‒XIV століттях.

[Саллі Фон, співробітниця аукціонного дому Sotheby’s]:
«На цій картині історія п’ятьох принців. Вони добре провели час, потім багато випили й повертаються додому. Один із них — майбутній імператор (Сюань-цзун)».

За картину планують уторгувати від 10 до 15 мільйонів доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Унікальні шедеври китайського живопису виставлять на аукціон у ГонконзіЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівКонкурс портретного живопису NTD пройшов у Нью-ЙоркуПрогулянка найромантичнішим садом світуРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в Марракеші

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: