Чим більше пітніють окуляри японського художника Такахіро Сібати з Йокогами, тим гарячішим здається рамен на його масці. Саме такого ефекту й хотів досягти майстер, створюючи незвичайний виріб. Рамен — популярна японська страва з локшиною в гарячому бульйоні.
Спочатку художник довго намагався зробити маску, з якою не запотівали б окуляри. Коли йому це не вдалося, він вирішив підійти до справи як митець.
[Такахіро Сібата, художник]:
«Коли весь світ украй пригнічений через пандемію коронавірусу, мені захотілося якось людей трохи підбадьорити».
Маску зроблено з фетру й бавовни, а «смачну прикрасу» — із глини. На імпровізованій тарілці вмістилася локшина, свинина, зелена цибуля, спаржа й камабоко. На вигляд усе апетитне.
Такахіро в такій масці часто гуляє містом, сподіваючись викликати в людей усмішку. Але продавати цей витвір поки не збирається.
[Такахіро Сібата, художник]:
«Усередині лежить вата, і маска важить приблизно як м’яка іграшка. Тому її незручно носити. Через вату повітря погано проникає, і важко дихати».
Страва рамен прийшла до Японії з Китаю, де вона називається ламянь. Японці готують локшину інакше, тому страва трохи відрізняється. У Японії її подають як у спеціальних закладах, так й у звичайних кафе. Останніми роками рамен продають навіть в автоматах. Ця страва є й у корейській кухні.
Коротке посилання на цю сторінку: