28.01.2024
Телеканал NTD

Японець зробив маску, яка має вигляд страви з локшини

Японець зробив маску, яка має вигляд страви з локшини

Чим більше пітніють окуляри японського художника Такахіро Сібати з Йокогами, тим гарячішим здається рамен на його..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Чим більше пітніють окуляри японського художника Такахіро Сібати з Йокогами, тим гарячішим здається рамен на його масці. Саме такого ефекту й хотів досягти майстер, створюючи незвичайний виріб. Рамен — популярна японська страва з локшиною в гарячому бульйоні.

Спочатку художник довго намагався зробити маску, з якою не запотівали б окуляри. Коли йому це не вдалося, він вирішив підійти до справи як митець.

[Такахіро Сібата, художник]:
«Коли весь світ украй пригнічений через пандемію коронавірусу, мені захотілося якось людей трохи підбадьорити».

Маску зроблено з фетру й бавовни, а «смачну прикрасу» — із глини. На імпровізованій тарілці вмістилася локшина, свинина, зелена цибуля, спаржа й камабоко. На вигляд усе апетитне.

Такахіро в такій масці часто гуляє містом, сподіваючись викликати в людей усмішку. Але продавати цей витвір поки не збирається.

[Такахіро Сібата, художник]:
«Усередині лежить вата, і маска важить приблизно як м’яка іграшка. Тому її незручно носити. Через вату повітря погано проникає, і важко дихати».

Страва рамен прийшла до Японії з Китаю, де вона називається ламянь. Японці готують локшину інакше, тому страва трохи відрізняється. У Японії її подають як у спеціальних закладах, так й у звичайних кафе. Останніми роками рамен продають навіть в автоматах. Ця страва є й у корейській кухні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Японець зробив маску, яка має вигляд страви з локшиниУ бельгійському місті встановили ковзанку в старовинній церквіСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекАвстралійський шеф-кухар створив торт, корисний для мозкуФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорМедитацію викладають учням старших класів в одній з австралійських шкіл

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: