26.02.2024
Телеканал NTD

Болівійці зустрічають день весняного рівнодення

Болівійці зустрічають день весняного рівнодення

Високо в Андах болівійські індіанці підіймають долоні до сонця. Вони святкують весняне рівнодення й роблять підношення..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Високо в Андах болівійські індіанці підіймають долоні до сонця. Вони святкують весняне рівнодення й роблять підношення богині землі й родючості Пачамамі. Індіанці також моляться, щоб закінчилася пандемія.

[Луїс Лімачі, голова громади індіанців]:
«Ми проводимо цю церемонію, щоб коронавірус покинув Болівію і ніколи не повертався. Хай він іде назад до Китаю».

[Леонардо Монтано, заступник міністра з деколонізації Болівії]:
«У цьому священному для нашої країни місці ми просимо відродити економіку. Пора її зміцнити, бо епідемія коронавірусу завдала нам економічних проблем».

Індіанці вірять, що Пачамама живе в горах і піклується про всіх тварин, які там мешкають. Від неї також залежить, чи буде рік урожайним. Щоб задобрити богиню, їй підносять дари — лікарські рослини, їжу та мінерали. Місце, де складають підношення, уважається священним.

Пачамаму шанують також у Перу, Чилі та Аргентині.
Коротке посилання на цю сторінку:

Болівійці зустрічають день весняного рівноденняМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалу200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитів10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіПінболом захоплюється дедалі більше молоді

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: