25.11.2024
Телеканал NTD

У Кенії через пандемію школи перетворюються на ферми

У Кенії через пандемію школи перетворюються на ферми

Це одна з приватних шкіл Кенії. Через карантин діти сюди не ходять, і класи зайняли кури...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Це одна з приватних шкіл Кенії. Через карантин діти сюди не ходять, і класи зайняли кури. Щоранку директор збирає тут яйця. І це не картина занепаду, а швидше — добрий бізнес-план. Так школа може не закриватися й частково зберігати штат працівників.

[Джеймс Кунгу, директор школи]:
«Ранками щоразу мене зустрічали порожні класи. Я думав, що ж робити, щоб їх пустити в дію. Першою прийшла ідея тримати тут курей».

Далі в хід пішов шкільний двір. Ще пів року тому діти тут грали у футбол. Тепер рядочками росте шпинат, помідори й капуста.

На господарстві працюють учителі. За пів року ця школа втратила понад 180 тисяч доларів, проте підсобне господарство дає можливість частково виплачувати заробітну плату.

[Мозес Вандера, завуч]:
«Це проект, який я хотів би вести й далі як додаткову роботу».

Загалом у країни ситуація погана. Усього в Кенії 11 тисяч приватних шкіл, де навчалося 2,6 мільйона дітей і працювало 158 тисяч учителів.

Через пандемію вони вже пів року в неоплачуваній відпустці.

[Джеймс Кунгу, директор школи]:
«Директори приватних шкіл змушені креативно мислити. Тепер ми не можемо залежати лише від дітей. Кожен із нас може придумати допоміжний проект. Якщо якісь двері зачинені, треба шукати інший вихід».

Як очікується, навчальні заклади Кенії будуть закритими як мінімум до січня.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Кенії через пандемію школи перетворюються на фермиПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»ООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіКанада обмежить час роботи для іноземних студентів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: