20.02.2024
Телеканал NTD

ООН: сили безпеки Венесуели скоюють злочини проти людяності

ООН: сили безпеки Венесуели скоюють злочини проти людяності

Сили безпеки Венесуели та інші структури систематично порушують права людини, а також убивають і катують людей...

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Сили безпеки Венесуели та інші структури систематично порушують права людини, а також убивають і катують людей. З такою заявою виступила група розслідувачів від ООН, оприлюднивши свій звіт про ситуацію з правами людини в країні.

[Пол Сейлс, учасник розслідування]:
«Місія вважає, що практика тортур і відповідного ставлення виникла не спонтанно й не спровокована окремими злісними представниками структур. Це результат плану й масштабної атаки на цивільне населення, що можна назвати злочинами проти людяності».

Місія докладно розглянула майже 100 окремих випадків, пов’язаних з ув’язненням протестувальників. Вона з’ясувала, що цих людей катували і з ними вкрай жорстоко поводилися.

[Пол Сейлс, учасник розслідування]:
«Тортури серед іншого включають сильне побиття, психологічне катування, зокрема погрози стратити, проведення фальшивих страт, погрози стратити членів сім’ї, сексуальне насильство, зґвалтування й погрози зґвалтувати, а також ураження електричним струмом».

Під час розслідування також з’ясували, що президент та інші високопосадовці безпосередньо віддавали накази про затримання й катування, щоби придушити опозицію.

[Марта Валінас, керівниця розслідування]:
«Ці злочини вчиняли особисто члени державних сил безпеки й розвідки. Ми маємо всі підстави вважати, що високопосадовці цих структур, а також урядовці, які їх контролюють, включно з президентом і міністрами внутрішніх справ та оборони, знали про ці злочини, віддавали накази їх здійснювати чи були причетними іншим чином».

Водночас ніхто з тих, хто скоював злочини, поки не відповів за них перед судом.

[Франсіско Кох Віал, учасник розслідування]:
«Ми вважаємо, що президент Мадуро наказував, на кого націлюватися. Потім за цими людьми стежили, збирали на них інформацію, прослуховували їхнє спілкування. І, зрештою, запроторювали до в’язниці просто тому, що так наказав президент».

Розслідувачі кажуть, що передадуть усі факти до Міжнародного кримінального суду.

Звіт склали за результатами понад 270 інтерв’ю з жертвами, свідками, колишніми чиновниками та адвокатами, а також вивчивши конфіденційні документи.
Коротке посилання на цю сторінку:

ООН: сили безпеки Венесуели скоюють злочини проти людяностіВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під суд

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: