16.05.2024
Телеканал NTD

Брюссельський ресторан «Вечеря в небесах» знову працює

Брюссельський ресторан «Вечеря в небесах» знову працює

Так починається гастрономічна подорож в одному з найнезвичайніших ресторанів Брюсселя. Пристебніть ремені: обід буде на висоті...

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Так починається гастрономічна подорож в одному з найнезвичайніших ресторанів Брюсселя. Пристебніть ремені: обід буде на висоті. Гостей підіймають на 50 метрів. Це приблизно рівень 15-го поверху.

Проект «Вечеря на небесах» повернувся до роботи після вимушеної паузи через пандемію. Звісно, тепер тут виконують норми соцдистанціювання. Якщо раніше гості були за спільним довгим столом, то зараз сидять за окремими столиками на чотирьох. Зате загальна місткість збільшилася на десять осіб.

[Стефан Керкофс, генеральний директор ресторану]:
«Загалом маємо вісім столів — вісім островів, по чотири місця. Кожна компанія сидить ніби в кулі. Тут стовідсотковий захист від коронавірусу».

Підлоги немає, є лише прозорий дах від дощу й сонця. Крісла повертаються на 180 градусів. Головне від захвату не випустити з рук телефона.

Готують теж тут. У центрі платформи працюють кухарі, володарі зірок Мішлен.

За день проходить три сеанси: один обід і дві вечері. Попри значні ціни — приблизно 300 євро з людини й плюс ще 150 за післяобідні коктейлі — відбою від гостей немає.

[Ів Меттан, шеф-кухар]:
«Ми, як і раніше, працюємо лише в масках. Через ковід ми частіше миємо й дезінфікуємо руки, іноді доводиться носити рукавички. Залежно від того, що ми робимо. І все. Звісно, зараз вимоги до гігієнічної безпеки зросли. Але ми завжди були щодо цього дуже обережними».

Проект не має конкретного місця — це «мобільний ресторан». На замовлення клієнтів кран можна поставити в замку, у винограднику й навіть у полі. Головне, щоб був вільний майданчик завбільшки 500 квадратних метрів.

[Катрін, відвідувачка]:
«Це дуже вражає. Спочатку було страшнувато, але тільки-но звикаєш до висоти, розумієш, як тут красиво. Це справді те, що варто порекомендувати».

Проект стартував 2006 року. Сьогодні ресторани мережі працюють у 60 країнах світу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Брюссельський ресторан «Вечеря в небесах» знову працюєЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зими

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: